hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Orkun Kökçü'den hocası Roger Schmidt'e: Beni kızdırdı

    Orkun Kökçüden hocası Roger Schmidte: Beni kızdırdı
    expand
    KAYNAKFanatik

    Portekiz devi Benfica'da forma giyen milli futbolcumuz Orkun Kökçü, Hollanda basınına dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Geçtiğimiz yaz transfer döneminde 25 milyon euro karşılığında Feyenoord'dan Benfica'ya transfer olan milli futbolcumuz Orkun Kökçü, Telegraaf'a açıklamalarda bulundu.

    Vincenzo Montella'nın aday kadrosunda yer alan başarılı isim, Portekiz'deki teknik direktörü Roger Schmidt'e yönelik eleştirel ifadelerde bulundu. Benfica'da işlerin beklenildiği gibi gitmediğini belirten Kökçü, "Geçen yaz transfer piyasasında çok şey oldu. Benfica'nın kariyerimde her alanda daha da gelişmek için en iyi adım olduğu düşüncesiyle seçtim, ancak bu sadece kısmen gerçekleşti." dedi.

    "FAZLA MÜTEVAZIYDIM"

    - Benfica'nın rekor transferiydin ama bunu hiçbir zaman bu şekilde sunmadılar. Bu garip mi?

    "İmzayı attıktan hemen sonra milli takıma katılmak için ayrılmak zorunda kaldım. Yaz boyunca bu konu hakkında hiç düşünmedim. Doğam gereği oldukça mütevazıyım. Tabii ki Portekiz'de ve diğer büyük kulüplerde diğer oyuncuların nasıl ön plana çıkarıldığını gördüm. Bu da belli bir statü yaratıyor. Başından beri kendimi hiç önemli hissetmedim. Teknik Direktör Schmidt tarafından bile! Ama yumruğumu masaya vuracak ya da taleplerde bulunacak biri değilim ama belki de bana verdiği rol nedeniyle fazla mütevazıydım."

    Orkun Kökçüden hocası Roger Schmidte: Beni kızdırdı


    "ONUN İÇİN ÖNEMLİ BİR OYUNCU OLACAKTIM"

    - Schmidt, Benfica'ya imza atma sürecinde size neler söyledi?

    "Feyenoord'da sahip olduğum role benzer bir role sahip olacağımı, pas hatlarını ve sahanın yönünü benim belirleyeceğimi ve her zaman önde oynamak istediğimi söyledi. Rakibin tüm defansını kovalamak ve bozmak zorunda kalsam bile. Onun için önemli bir oyuncu olacaktım ve kulüp de bana aynı şeyi söyledi. Schmidt'in benden ne istediği konusunda fazla bir şey söylemesine gerek yoktu. Benfica için nasıl oynamam gerektiği bana oldukça mantıklı geldi. Schmidt beni hep Hollanda'da görmüştü, ona karşı harika maçlar oynamıştım, 'benim niteliklerimle ne yapacağını bilir' diye düşündüm. Bana özgürlük verilirse bir takım için daha verimli bir futbolcu olurum. Takıma çok daha fazla şey vermek istiyorum. Feyenoord ile lig sezonunda ve tüm Avrupa maçlarında daha iyiydim. Ramazan ayında bile, şimdiki gibi. Bu beni etkilemiyor. Schmidt her türlü defansif görevle beni çok fazla geride tutuyor. Eğer gerçekten kalitemden en iyi şekilde faydalanmak istiyorsanız buna gerek yok. Saha içinde çözümler bulabilirim, ileriyi düşünürüm, ileriye paslarımla tanınırım. Bu sezon bile istatistikler bunu vurguluyor. Benfica için hala çok daha fazla şey ifade edebilirim ve belki de hayal kırıklığımın bir kısmı da burada yatıyor.

    - Birkaç kez yedek bırakıldın?

    "Bu beni kızdırdı ve hayal kırıklığına uğrattı. Tam o anlarda takım için çok yapabileceğimi biliyordum."

    ORKUN'UN BENFICA PERFORMANSI

    Bu sezon Benfica formasını tüm kulvarlarda 34 kez giyen milli yıldız üç kez gol atarken 10 kez de asist yapma başarısı gösterdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow