hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Apple, Airtag2 ‘yi 2025’in ortalarında piyasaya sürmeyi planlıyor

    Apple, Airtag2 ‘yi 2025’in ortalarında piyasaya sürmeyi planlıyor
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    B589 kod adına sahip olan yeni takip cihazı gelişmiş bir çipe ve gelişmiş konum izleme özelliklerine sahip olacak. Hatta Gurman, Apple’ın Asya’da iş birliği yaptığı üreticilerle testler gerçekleştirdiğini de vurguladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sızıntı kaynağı LeaksApplePro’ya göreyse yeni modelde 3 boyutlu hassas bulma olarak adlandırılan bir özellik olacak. Ancak bu özelliğin detayları belli değil. Bununla birlikte LeaksApplePro güvenilir bir kaynak değil. Geçmişte paylaştığı bazı sızıntılar gerçek çıkmadı.

    AirTag 2’de büyük ihtimalle 7 nm’le üretilmiş olan yeni UWB çipi yer alacak. 2021 Nisan ayında piyasa sürülen mevcut AirTag’ta U1 isimli UWB yongası var. UWB, Ultra Wideband yani Ultra Geniş Bant demek. Wi-Fi, AirDrop vs… U1 çipi sorumlu. iPhone 11’den beri iPhone’larda, Apple Watch 6/7/8’de U1 yongası kullanılıyor.

    Apple’ın U2 çipine geçmesinin en büyük nedeni Vision Pro gözlüğü. Ming-Chi Kuo, Vision Pro’nun ekosistemdeki yerini sağlamlaştırmak ve rekabetçi olması için entegrasyonun iyi olması gerektiğini, Apple’ın da bu yüzden agresif bir plan uygulamaya başladığını söylemişti. Entegrasyon ve ekosistem için gerekli ana donanım ise Wi-Fi ve UWB.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow