hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Apple daha ince bir cihaz üzerinde çalışıyor

    Apple daha ince bir cihaz üzerinde çalışıyor
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    Tıpkı en yeni iPad Pro’yu zayıflattığı gibi, Apple’ın iPhone’u da daha ince hale getirmeye çalıştığı söyleniyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Daha kesin olmak gerekirse, The Information’a göre şirket, Plus modelinin yerine iPhone 17 serisinin bir parçası olarak gelebilecek “daha ince” bir cihaz üzerinde çalışıyor.

    Çeşitli kaynaklara göre bu model, şirketin tasarım dilinde iPhone X seviyesinde bir sıçrama olarak tanımlanıyor. Apple henüz tasarımı kesinleştirmedi ve alüminyum kasa da dahil olmak üzere çeşitli seçeneklere baktığı söyleniyor. Yükseltilmiş bir ön kamera, Face ID sensorlerinin yanına hap şeklindeki daha küçük bir oyukta yerleştirilebilirken, arka kamera dizisi telefonun ortasına doğru gelebilir. Ekran boyutu mevcut temel iPhone ile iPhone Pro Max arasında bir yere sabitlenmiş; yani 6,12 ile 6,69 inç arasında olacak.

    Bu tasarım ilginizi çekiyorsa, inceltilmiş iPhone’un aslında 1.200 dolardan başlayan iPhone Pro Max’ten daha pahalı olabileceğini akılda tutmakta fayda var. Bu daha ince model, iPhone serisindeki Plus’ın yerini alacak şekilde ayarlanabilir. Rapor, bir iPhone 16 Plus’ın çıkacağını öne sürüyor. Bu yılki iPhone’ların fiziksel tasarımdaki büyük değişikliklerden ziyade yapay zeka gelişmeleriyle ilgili olduğu söyleniyor, ancak gelişmiş kamera kontrolü için yan tarafta dokunma duyarlılığına sahip yeni bir düğme olabilir. Şirketin inceltmiş cihazı ilgi çeker mi bekleyip göreceğiz.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow