hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Apple kahini Vision Pro hakkında konuştu

    Apple kahini Vision Pro hakkında konuştu
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    Ming-Chi Kuo donanım yükseltmeleri ve önemli değişiklikler içeren yeni Vision Pro modelinin 2027’de çıkacağını, bu modelin daha önce seri üretime girmeyeceğini belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kuo yaptığı açıklamada, “Yeni donanımlar içeren Vision Pro için biraz daha beklemek gerekiyor. 2027’de satışa sunulabilir. Apple’ın Vision Pro 2 ve düşük fiyatlı ucuz gözlük üzerinde çalışmaya başlamadığına inanıyorum” dedi.

    Ünlü analist bunlarla birlikte Vision Pro’nun Amerika sevkiyatının 200 binle 250 bin arasında olmasını beklediğini de vurguladı. Apple’ın sevkiyat tahmini ise 150 binle 200 bin arasındaydı. Ming-Chi Kuo’ya göre Apple, Vision Pro’yu WWDC 2024 etkinliğinden önce farklı ülke pazarlarında satışa sunabilir.

    Diğer yandan bazı tüketiciler karma gerçeklik gözlüğünü hiç düşürmemiş, çarpmamış veya kötü kullanmamış olmasına rağmen ön camında kılcal çatlak oluştuğunu iddia etti. Reddit’te paylaşılan fotoğraflarda çatlakların burun köprüsünün üzerinde yer aldığı belli oluyor. Bu da hasarın ön camın eğri olan kısmında gerilim meydana geldiğini gösteriyor. Sosyal medyada, Apple destek forumlarında veya farklı platformlarda Vision Pro‘daki çatlak sorunu hakkında başka şikayet yok. Yaygın bir sorun değil, az sayıda tüketici bu durumdan etkilenmiş görünüyor. Belki üretim hatasından kaynaklanıyor olabilir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çatlakların neden oluştuğuna dair iki farklı teori var. Bu teorilerden birinde kayışların sıkılmasından dolayı ön cama basınç uygulandığını ileri sürülüyor. Diğer teori ise aşırı ısınmadan kılcal çatlakların olduğunu belirtiyor. Sonuç olarak kesin bir neden yok. AppleCare ile ön camın değişimi 300 dolar. Ancak AppleCare dışında onarım ücreti 800 dolara mal oluyor.

    Karma gerçeklik gözlüğünde çatlak problemi olan tüketiciler, Apple Destek’in bu durumu üretim hatası olarak tanımlamadığını ve onarım ücreti istediğini söyledi. Apple genellikle donanım sorunu olan ürünler için özel onarım veya değişim programları gerçekleştirir. Fakat gözlükteki çatlak sorunu yaygın olmadığından şirket şimdilik herhangi bir program başlatmadı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow