hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Apple, liderliği her an kaybedebilir

    Apple, liderliği her an kaybedebilir
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    Apple’da işler istediği gibi gitmezse teknoloji devi zor durumda kalabilir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ming-Chi Kuo’ya göre bu seneki iPhone sevkiyatı 220-225 milyon adetti, ancak bu sayı düşmeye başladı. Analist sevkiyatın 200 milyona inebileceğini ileri sürüyor.

    Kuo, Apple ‘ın pazarın ve kullanıcıların beklentilerinden daha iyi yapay zeka hizmetleri sunması gerektiğini de vurguladı. Eğer Apple beklentilerin altında kalırsa, Nvidia’nın piyasaya değeri Apple’ı geçecek. Böylece Cupertino’lu firma en değerli şirket ünvanını da kaybecek.

    Jeff Pu ve Barclays analistleri iPhone 16 serisinin ilgi çekici özellikleri olmayacağını düşünüyor. iPhone 16’ların iPhone 15 ailesine kıyasla pek az değişiklik sunacağını vurguluyorlar. Üretken yapay zeka teknolojisi burada belirleyici unsur olacak.

    İsimsiz bir kaynağa göre yapay zeka yeteneklerinin çoğu sadece iPhone 16 ailesine özel olabilir. Yani belirli yapay zeka özellikleri eski modellerde kullanılabilir. İsimsiz kaynak, “Şirket yapay zekaya yatırım yapıyor, bunu pazarlamak için de yeni strateji belirledi. Telefonlar donanımsal yenilikleri dışında yapay zeka destekli özellikleri dikkat çekecek. Bu özelliklerin çoğu yeni iPhone’larla sınırlı kalabilir” dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    iPhone 16 ailesinin fiyatları beklenenden de yüksek olabilir. Pazar araştırma ve analiz şirketi TrendForce 2024’ün 1. çeyreği içinde DRAM ve NAND Flash fiyatlarında önemli artış olacağı öngörüyor. Yüksek talebe rağmen yavaş artan üretim nedeniyle arz ve talep arasındaki uçurumun gittikçe genişleyeceği tahmin ediliyor. Söz konusu öngörü raporu temel alınarak iPhone 16’ların bu durumdan etkilenebileceği belirtildi.

    Apple kısa süre önce elektrikli otomobil projesini iptal etti. Otomobil 10 yıldır geliştirme aşamasındaydı. Araç üzerinde çalışan 2000 kişi de yapay zeka projelerine kaydırıldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow