hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Google Translate’e 9 yeni dil daha eklendi!

    Google Translate’e 9 yeni dil daha eklendi
    expand

    Teknoloji ve yazılım dünyasının önemli isimlerinden Google, Translate uygulamasına 9 yeni dil daha ekledi. İşte konu hakkındaki detaylar.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu adam Facebook ve Google'u 100 milyon dolar dolandırdı

    Messenger Lite resmen Türkiye'de

    Google’ın başarılı çeviri uygulaması Translate güncellenmeye devam ediyor. Son güncelleme ile birlikte Google Translate tarafından desteklenen dil sayısı daha da arttı.

    Son yayınlanan raporlara göre şu anda dünya üzerindeki web sitelerinin yarısından fazlası İngilizce olarak hizmet veriyor. Her ne kadar İngilizce dünyada en çok konuşulan dil olsa da bu dili hiç bilmeyenlerin oranı azımsanacak nitelikte değil. Zira aynı raporda İngilizce’yi hiç bilmeyenlerin oranı yüzde 15 seviyelerinde gösterilmiş durumda. Hal böyle olunca Google Translate uygulamasının önemi de artmış oluyor.

    Google Translate şu anda iki farklı mekanikte çeviri yapıyor. Bu çevirilerden ilki pek de doğru sonuçlar vermeyen, bir iki sene önce kullandığımız dinamiklere dayanıyor. Bu çeviri tarzı hemen hemen tüm dillere destek vermekte.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İkinci çeviri mekanizması ise “Sinirsel makine çevirisi” olarak tabir ediliyor. Bu çeviri tarzı kelimeleri çevirmek yerine tam cümle çevirileri yapabiliyor. Böylece ortaya daha doğru sonuçlar çıkıyor. Hali hazırda bu çeviri sistemini destekleyen Türkçe ile birlikte 20 dil mevcuttu.

    Translate üzerinde yapılan yeni güncelleme ile bu sayı 29’a çıktı. Artık Endonezyaca, Bengalce, Gujarati, Kannada, Malayalam, Marathi, Pencap Dili, Tamilce ve Telugu dilleri de daha doğru bir şekilde çevrilebilecek. Tabi ki bu çeviriler tek yönlü gerçekleşecek. Yani İngilizce’den yukarıda ismi geçen dillere çeviri olacak. Tersi bir işlemde ise tam cümle çevirisi yerine, kelime kelime çeviri yapılacak. Yani ortaya yine saçma sapan doğruluk payı düşük cümleler çıkacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow