hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Google’dan OpenAI’a cevap geldi

    Google’dan OpenAI’a cevap geldi
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    Google arama motorunun yapay zeka destekli yeni versiyonu, Google I/O 2024 etkinliğinde sergilendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Google, her yıl düzenlediği I/O etkinliğinin bu yılki ayağını dün gerçekleştirdi. Google I/O 2024 etkinliğinin asıl odak noktası, tahmin edildiği gibi yapay zeka teknolojileri oldu. Son dönemde teknoloji dünyasının bir numaralı gündem maddesi haline gelen bu alanda rakiplerinin gerisinde kalmak istemeyen Google, dün pek çok farklı alanda bu teknolojileri nasıl kullanacağını teknoloji dünyasıyla paylaştı. A.I. teknolojilerinin entegre edileceği alanların başında Google’ın arama motoru geliyor.

    Bildiğiniz gibi Google, yıllardır arama motoru pazarının zirvesinde yer alıyordu. Üstelik onu oradan indirecek bir rakibi de yok gibi görünüyordu. Ancak ChatGPT’nin çıkışı her şeyi değiştirdi. Çünkü ChatGPT son derece gelişmiş bir chatbot olmasının yanı sıra oldukça kullanışlı bir arama aracı olarak da kullanılabiliyordu. Yapay zekanın arama konusunda bir anda iddialı hale gelmesi, Google için tehlike çanlarının çalmasına sebep oldu. Bu değişimde geride kalmak istemeyen şirket, dün düzenlediği etkinlikte, Google arama motorunun yeni versiyonunu tanıttı. Bu yeni versiyon, ChatGPT benzeri yapay zeka özellikleriyle geliyor.

    Bundan sonra Google aramalarının en üstünde, şirketin generative A.I. teknolojisi tarafından sunulan cevaplar gösterilecek. Böylece kullanıcıların aradığı sonucu bulması için Google tarafından listelenen internet sitelerini taraması gerekmeyecek. Google A.I. aramanın sonucunu kullanıcılara özetleyerek sunacak. Bu özellik şimdilik sadece ABD’deki kullanıcılara sunuluyor. Ancak Google bu yeni versiyonunun global çıkışının da çok yakında gerçekleşeceğini söylüyor. Böylece Google arama motoru için yeni bir dönemin kapısı aralanmış olacak.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow