hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "İnternet medyası basın yasasına dahil olsun"

    İnternet medyası basın yasasına dahil olsun
    expand

    Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlenen 'Türkiye'de internet gazeteciliği' konulu söyleşiye katılan İnternet Medyası Derneği (İMD) Başkanı Hadi Özışık, internet yasasının çıkması konusunda üzerlerine düşen görevi fazlasıyla yaptıklarını, internet medyasının da basın yasasına dahil edilmesini istediklerini söyledi.

    İMD Başkanı Hadi Özışık, Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde basın mensuplarıyla biraraya geldi.

    Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Önder Varol, yönetim kurulu üyeleri ve gazetecilerin katıldığı 'Türkiye'de internet gazeteciliği' konulu söyleşide açıklamalarda bulunan Hadi Özışık, 28 Şubat sürecinden sonra 3 yıl işsiz kaldığını, sonra internet gazeteciliğine başladığını ifade etti.

    Özışık, özellikle Anadolu'da internet gazeteciliğinin istenilen seviyeye gelmediğini belirterek, "2005-2006 yıllarında internet yasasının çıkması için başlattığımız çalışmalar, bizim dışımızda yaşanan gelişmeler sebebiyle sekteye uğradı. Biz internet medyasının da basın yasasına dahil edilmesini istiyoruz. Ancak bu çalışmalarımız bazı çevreler tarafından sadece sarı basın kartı almak için yapılan çalışmalar olarak değerlendirildi. Bu doğru değil. Bütün kurumlara girmek için sarı basın kartı isteniyor.

    Ben 50 kişi çalıştıran bir internet sitesinin patronuyum. Bu durum bir işveren için dezavantaj, çalışanlar için de önemli. İnternette yayınlanan bir köşe yazısı, mahkemeye kararıyla kaldırılabiliyor. Ancak televizyon haberlerinde ya da gazetelerde yayınlanan yazılara müdahale edilemiyor. Bu nedenle internet medyasının basın yasasına dahil edilmesinin mücadelesini veriyoruz" diye konuştu.

    Hadi Özışık, internet medyasının ülke gündemini belirleyen yayınlar yaptığını ancak Basın İlan Kurumu'ndan resmi ilan alamadığını da belirterek, "İnternet medyası olarak hem genelde hem de yerelde işbirliği yapmamız gerekir. İnternet yasası şu anda Başbakanlık'ta bekliyor. Biz siyasilerden Türkiye'nin internetle buluşmasının 20'nci yılında bu yasanın çıkartılmasını bekliyoruz" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow