hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    M3 işlemcili MacBook Air’lar duyuruldu

    M3 işlemcili MacBook Air’lar duyuruldu
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    Apple, Kasım 2020’de piyasaya sürülen M1 çipli MacBook Air ‘ı üretimden kaldırdı. Teknoloji devi M1’li dizüstü bilgisayarın satışını yapmıyor. 3. parti firmalar da stoklarda kalanları satmaya devam edecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MacBook Air ailesi artık M2’li 13 inç’lik model, M3’lü 13 ve 15 inç’lik yeni modellerden oluşuyor. M3 işlemcili yeni modeller M1’li modellerden %60, en güçlü Intel işlemciye sahip MacBook Air’dan ise 13 kat daha hızlı.

    Her ne kadar Apple yeni ürünleriyle dikkat çekse de, şirketin ismi birkaç gündür işten çıkarmalar ve iptallerle manşetlerde anıldı. Birkaç gün önce Bloomberg’ten Mark Gurman, 10 yıllık çalışma ve milyonlarca dolarlık geliştirme maliyetinden sonra Apple’ın elektrikli araç işinden vazgeçtiğini, otomobil üzerinde çalışan 2000 kişinin ise yapay zeka projelerine kaydırıldığını açıkladı.

    Analist Ming-Chi Kuo da Apple’ın microLED’li Apple Watch‘u iptal edip, rafa kaldırdığını söyledi. Kuo’ya göre Apple, microLED’in akıllı saate önemli değer katmaması ve yüksek üretim maliyetinden dolayı bu kararı aldı. MicroLED geliştirme ekibinden birçok kişi işten çıkarıldı. Şu anda microLED’le ilgili herhangi bir proje ise görünmüyor. Bu durum Cupertino merkezli şirket için büyük gerilemeye neden oldu diyebiliriz. Sonuç olarak firma yeni nesil ekran teknolojisiyle ürünlerini daha rekabetçi hale getirmek ve rakiplerinin bir adım ötesine geçmek istiyordu. Ayrıca eski tarihli raporlarda microLED’in Apple Watch’tan sonra iPhone ve iPad’e gelebileceği söylenmişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow