hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Meta, içerik üreticilerine binlerce dolar ödüyor

    Meta, içerik üreticilerine binlerce dolar ödüyor
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    Halihazırda Instagram ve Facebook’un sahibi olan Meta’nın Twitter’a alternatif olarak kullanıcılara sunduğu Threads, özellikle ilk çıktığı dönemde büyük ilgi gördü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    O dönem Twitter ve Elon Musk’a karşı tepkili olanların akın ettiği platform, kısa sürede milyonlarca kullanıcıya ulaştı. Ancak günler geçtikçe hem uygulamanın büyüme hızı yavaşladı hem de buraya geçenler uygulanmayı kullanmayı gitgide azalttı. Zamanla bu kullanıcıların önemli bir bölümü Twitter’a geri döndü.

    Kısa süre bu kullanıcı patlaması sonrası Threads tökezlemiş olsa da Meta bu platformu büyütmeye kararlı görünüyor. Mark Zuckerberg’in öncülük ettiği şirket, bu uğurda kesenin ağzının açmaktan da geri durmuyor. Şirket, Threads’te paylaşım yapmaları için bazı içerik üreticilerine binlerce dolar ödüyor. Şirketin ayrıca bu platformda ilgi görerek popüler hale gelen paylaşımları da bonuslarla ödüllendirdiği söyleniyor.

    Twitter’daki içerik etkileşimine göre para kazanma sisteminin aksine burada herkese aynı tarife uygulanmıyor. Meta bunun yerine platforma kullanıcı çekebileceğini düşündüğü kişilere daha yüksek meblağlar ödeyebiliyor. Bu yüzden bu ödemelerin detayları net değil. Ancak bazı içerik üreticileri için bu rakamın binlerce dolara ulaşabildiği söyleniyor. Öte yandan bu programın şimdide sadece davetiye sistemiyle işlediği ve Meta’nın belli başlı kişileri bu programa dahil ettiği söyleniyor. Yani her isteyen içerik üreticisi bu programa katılamıyor. Meta tarafından davet edilmiş olması gerekiyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow