hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Oppo Find X8 serisinin ne zaman çıkacağı belli oldu

    Oppo Find X8 serisinin ne zaman çıkacağı belli oldu
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    Ultra modeli Snapdragon 8 Gen 4 kullanan ilk telefonlardan biri olacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Find X7 serisini bu yılın başında kullanıcılarla buluşturan Oppo, mart ayında da uydu bağlantısı özelliğiyle dikkat çeken Find X7 Ultra’yı piyasaya sürdü. Oppo Find X7 serisini artık yavaş yavaş geride bırakan Çinli teknoloji devi, şimdi de gözünü Oppo Find X8 serisine dikmiş durumda. Çin basınında çıkan yeni haberler, Find X8 serisinin ne zaman çıkacağı hakkında daha net bir fikre sahip olmamızı sağladı.

    Akıllı telefon dünyasına dair paylaşımlarıyla tanınan Digital Chat Station adlı hesabın paylaştığı bilgilere göre, Oppo daha şimdiden Find X8 serisinin hazırlıklarına başladı. Digital Chat Station’a göre şirket bu yeni seriyi 2024’ün son çeyreğinde piyasaya sürmeyi planlıyor.

    Oppo Find X8’in çıkışına henüz aylar olduğu için telefonun teknik özellikleri netlik kazanmış değil. Ancak gelen haberlere göre Find X8 serisinin standart modeli MediaTek’in yeni nesil Dimensity yonga setini kullanacak. Find X8 Ultra ise Snapdragon 8 Gen 4 yonga setinden güç alacak. Find X8 Ultra, ekim ayında çıkacak bu yonga setini kullanan ilk telefon olmayacak belki ama ilklerden biri olması bekleniyor. Bildiğiniz gibi Snapdragon 8 Gen 4 kullanan ilk telefonun Xiaomi 15 olacağı açıklanmıştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Eğer iddia edilen bu çıkış tarihi doğru çıkarsa, Oppo Find X8, Xiaomi 15 ve OnePlus 13 ile doğrudan rekabete girecek demektir. Çünkü her üç telefon da çok yakın dönemlerde piyasaya sürülecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow