hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Pazarlama e-postaları okunmuyor

    Pazarlama e-postaları okunmuyor
    expand

    Ürün ve firma tanıtımlarında e-pazarlama yöntemini tercih eden şirketlerin gönderdiği elektronik postaların (mail) Türkiye'de yüzde 10-15 arasında okunduğu bildirildi.

    Elektronik posta gönderen bir firmanın genel müdürü Emre Barlas, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son yıllarda gelişen teknolojiye paralel olarak ürün tanıtımlarında internetin yoğunlukla tercih edilmeye başlandığını söyledi.

    Firmaların internet sitelerine verilen reklamların yanı sıra e-pazarlama (e-marketing) yöntemini kullandığını ifade eden Barlas, bu yöntemle firmaların her eve, iş yerine kolaylıkla girebildiğini, kişilerin isteğine göre ürün bilgilerinin uzun süre saklanabildiğini belirtti.

    E-pazarlama sayesinde şirketlerin aynı anda yüz binlerce kişiye ulaşabildiğini bildiren Barlas, şöyle konuştu:

    "Hatta bu konuda sektör bile oluştu. Bilgisayar programı hazırlamayı bilen herkes elde ettiği elektronik posta adreslerini satma yoluna gitti. Birçok kişi elektronik postasına reklam gelmesini istemediği halde bazı e-reklam gönderim kuruluşları bunu dikkate almıyor ve sonlandırmıyor. Toplu elektronik posta atan firmaların Türkiye genelinde gönderdiği elektronik postaların okunurluk oranı çok az. Türkiye'de bir kampanyanın okundu oranları yüzde 10-15'i geçmiyor. Yani insanlar reklam içeren elektronik postalarını açmadan siliyor. Bu durumu dikkate almak gerekiyor. Bu kişilere tekrar tekrar reklam, ürün tanıtan elektronik posta göndermenin anlamı yok. Bu durumda sektörde haksız kazanç sağlayanlar eriyecek ve e-pazarlama daha etkin yapılabilecek."

    Dünya genelinde bile pazarlama amaçlı elektronik postaların okunurluk oranının yüzde 25'in üzerine çıkmasının başarı olarak nitelendirildiğini ifade eden Barlas, birçok büyük kuruluşun bu oranları artırmak için mücadele verdiğini bildirdi.

    Barlas, firma olarak e-reklam istemeyen kişileri toplu gruplardan çıkardıklarını belirterek, "Bu konuda çok titiz davranıyoruz. Elektronik postaları istemediğini belirtenlere kesinlikle gönderilmiyor. Böylece toplu gönderdiğimiz elektronik postaların okunurluk oranını yüzde 52'nin üzerine çıkardık. Bu, dünya genelinde bile büyük başarı. Oran, ürün tanıtımının etkin şekilde yapıldığını gösteriyor" dedi.

    Türkiye'de bu konuda yasa çıkarılması gerektiğini kaydeden Barlas, şöyle konuştu:

    "Elektronik posta adreslerine bir ay içinde on binlerce mail geliyor. Kişi istemediği halde bu yoğunluğa maruz kalıyor. Zamanınızdan çalıyor, acil olan elektronik postalarınıza zamanında ulaşmanızı önlüyor. Asıl önemlisi sizin bilgilerinizi çalarak bundan para kazanıyorlar. Toplu gönderim yapan her firmanın, gönderdiği elektronik postaya 'Listeden çıkmak istiyorum' yazılı linki eklemesi gerekiyor."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow