hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tesla, ciddi bir kriz dönemine girdi

    Tesla, ciddi bir kriz dönemine girdi
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    Şirketteki işten çıkarmalar ilk başta düşünülenin de ötesine geçti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tesla, Elon Musk’ın açık ara en başarılı girişimiydi. Twitter’ı satın almasıyla birlikte tartışmalı bir figüre dönüştüğü dönemde bile Musk’ın bir numaralı övünç kaynağı olarak yerini koruyordu. Sonuçta elektrikli otomobil sektörüne öncülük eden gezegen için önemli bir katkı sağlamıştı. Ayrıca büyümesini sağladığı bu pazarda lider konumdaydı. Ancak bu gidişat böyle sürmedi. Bir yandan Elon Musk’ın tartışma yaratan hamleleri, bir yandan elektrikli otomobil pazarında değişen dengeler derken, Tesla bir anda kendisini ciddi bir krizin içinde buldu. Üstelik bu kriz ilk başta düşündüğümüzden de büyük olacak gibi görünüyor.

    Son dönemde yaşanan finansal sıkıntılarla baş edebilmek için kemer sıkma politikalarını devreye sokan Elon Musk, geçtiğimiz günlerde işten çıkarma kararı aldı ve Tesla yönetiminden çok sayıda kişinin işten çıkarılmasını istedi. Öte yandan şirket neredeyse tüm iş ilanlarını da kapattı. Hatta bununla da kalmayıp staj için anlaşılan stajyerlerin stajını bile iptal etti. Ancak şirket burada da durmadı. Gelen son haberlere göre şirket önümüzdeki günlerde bir işten çıkarma dalgasına daha hazırlanıyor.

    Ele geçirilen bilgilere göre Tesla, önümüzdeki günlerde Kaliforniya’daki tesisinden 600 kişiyi daha işten çıkaracak. Bu da şirketteki işten çıkarmaların ilk başta açıklandığı gibi iş gücünün yüzde 10’u olmayacağını, bu oranın çok daha yukarılara çıkabileceğini gösteriyor. Tüm bu yaşananlar şirketin şu an ciddi bir kriz döneminde olduğunu gösteriyor. Bu hamlelerin bu krizden çıkmak için yeterli olup olmayacağını ise zaman gösterecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow