hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tesla küçülüyor

    Tesla küçülüyor
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    Elon Musk’ın şirketin yeni işten çıkarmalar kapıda.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Elon Musk’ın kurucusu olduğu Tesla, elektrikli otomobillerin yaygınlaşmasına öncülük ederek tarihi bir başarıya imza attı. Bu alanda öncü olması, şirketi uzun yıllar zirvede tuttu. Ancak elektrikli otomobil pazarı büyüdükçe, rekabet de sıkılaştı. Neticede elektrikli otomobil pazarı, dünyanın en rekabetçi sektörlerinden birine dönüştü. Rekabet bu kadar artınca, Tesla’nın da işi zorlaşmaya başladı.

    Son dönemde hem satış hem de teslimat rakamlarında beklentilerin altında kalan, dahası son aracı Cybertruck yüzünden başı epey ağrıyan şirket, bu sebeplerden ötürü düşüşe geçti. Şirketin geliri kayda değer ölçüde düşerken, bu durum hisselere de yansıdı. Bu da Elon Musk panik butonuna basmasına sebep oldu. Bu düşüşün önüne geçmek için hamleler yapmaya başlayan Musk, masrafları kısmak için küçülme kararı aldı. Şirkette yeni işten çıkarmalar kapıda.

    Tesla yönetimine gönderdiği e-postada yöneticilerden işten çıkarmalar konusunda ekstrem bir tutum takınmalarını isteyen Musk, gerekli görünmeyen herkesin işten çıkarılmasını istedi. Üstelik bunların içinde yönetim kadrosundan isimlerin de olması bekleniyor. Musk’ın bu kararının sonucu olarak yüzden fazla çalışanın işine son verilmesi bekleniyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şirket daha bu ayın başında iş gücünün yüzde 10’yla yollarını ayırmıştı. Öte yandan yönetim kadrosundan önemli isimlerin istifa etmesi, üst düzey yönetim kadrolarında kayda değer boşluklar yaratmıştı. Bunların üzerine bir de yeni işten çıkarmaların eklenecek olması, şirketin kısa süre ciddi ölçüde küçüleceği anlamına geliyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow