hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tesla Motors’ta kriz büyüyor

    Tesla Motors’ta kriz büyüyor
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    Elon Musk’ın kurucusu olduğu Tesla, son günlerde sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Elektrikli otomobil pazarında artan rekabete bir de Elon Musk’ın gitgide sarsılan itibarı eklenince, şirketin satışlarında ciddi düşüşler yaşanmaya başladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu da yetmezmiş gibi Cybertruck’ın çıkışı da epey sorunlu başladı. Buna bir de otonom araçların karıştığı kazalar eklenince, Elon Musk’ın şirketi bir krizin içine çekildi.

    Bu krizin içinden çıkabilmek için kemer sıkma politikalarını devreye sokan Elon Musk, geçtiğimiz günlerde işten çıkarma kararı aldı. Tesla’nın çeşitli departmanlarında çalışan yüzlerce kişi işten çıkarıldı. Önümüzdeki günlerde daha fazlasının da çıkarılması gerekiyor. Şirketin yeni stajyerlerin stajlarını bile iptal etmesi, durumun ne kadar ciddi olduğunu gözler önüne serdi. Şimdi gelen son haberler, şirketin sadece işten çıkarmalarla yetinmediğini, aynı zamanda ABD’de tüm işe alımları da durduğunu gösteriyor. Daha birkaç hafta önce aktif 3400 iş ilanı olan Tesla, şu an sadece 3 pozisyon için çalışan arıyor.

    İşe alımların tamamen durdurulması, işten çıkarmalardan bile kötü haber. Çünkü şirketler masrafları kısmak istediğinde genelde işten çıkarma yoluna gidiyor. Böylece şirketin istenen sonuçları vermeyen ya da kritik olarak görülmeyen departmanları feda edilmiş oluyor. İşe alımları tamamen durdurmak ise, şirketin büyümesi ve yeni projelere imza atması için gerekli işe alımları bile yapamayacağı anlamına geliyor. Tesla gibi sürekli inovasyon peşinde koşmak zorunda olan bir şirket için bu hiç de hayra alamet değil. Çünkü rekabetin son derece sıkı olduğu bu pazarda gerekli kişilerin işe alınamaması, şirketin rakiplerinin bir adım geride kalmasına sebep olabilir.

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow