hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Toplu işten çıkarma dalgasına Microsoft da katıldı

    Toplu işten çıkarma dalgasına Microsoft da katıldı
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    Şirket Azure departmanından yüzlerce kişiyi işten çıkarıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yapay zeka alanında yaşanan patlama yaşanmadan önce OpenAI’a yaptığı yatırım sayesinde bir anda bu alanda öncü hale gelmesi, Microsoft’un son bir iki yıl içinde hızla yükselmesini sağladı. Teknoloji dünyasında yeniden zirveye oynamaya başlayan şirket, önümüzdeki dönemde yapay zeka alanında yapacağı atılımlarla elini daha da güçlendirmeyi hedefliyor. Ancak bu yükseliş, şirketin belli başlı bölümlerde yüzlerce kişiyi işten çıkarmasına engel olmadı.

    Teknoloji dünyasında son dönemde gereğinden fazla görmeye başladığımız toplu işten çıkarmalara bu hafta Microsoft da katıldı. Amerikalı teknoloji devi, yaklaşık 1500 kişiyi bir anda işten çıkardı.

    Bu 1500 kişinin neredeyse tamamı şirketin Azure departmanında çalışıyor. Bulut servislerine odaklanan Azure departmanı bir dönem şirketin parlayan yıldızı konumundaydı. Bulut servisleri alanında yaşanan yükseliş, bu departmanı da ön plana çıkarmıştı. Ancak görünen o ki son dönemde yaşanan değişimlerle birlikte bu departman eski değerini kaybetmiş.

    Microsoft aslında daha önce de toplu işten çıkarmalara imza atmıştı ama bunlar daha çok oyun tarafındaydı ve Activison Blizzard anlaşmasına bağlı gelişmeler ışığında yaşanmıştı. Bu son işten çıkarma kararı ise şirketin kendi içindeki yeniden yapılanmanın sonucu olarak ortaya çıktı. Stratejik olarak daha doğru alanlara yatırım yapmaya öncelik veren şirket, bu süreçte gözden çıkarılabileceğini düşündüğü alanlarda ise küçülmeye gidiyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow