hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Xiaomi, ikinci elektrikli otomobilini bu yıl bitmeden çıkaracak

    Xiaomi, ikinci elektrikli otomobilini bu yıl bitmeden çıkaracak
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    Çinli teknoloji devi Xiaomi, aralık ayında tanıttığı ilk elektrikli otomobili Xiaomi SU7’yi kısa süre önce satışa çıkardı. Kullanıcılar tarafından yoğun ilgiyle karşılanan SU7 öyle büyük ilgi gördü ki şirketin stokları anında tükendi. Yoğun talebe ayak uydurmakta zorlanan şirket, sipariş verenlerin teslimatlarını anca aylar sonra yapabilecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Xiaomi, ilk elektrikli otomobilini yetiştirmekte zorlanıyor olsa da bu durum şirketin bir sonraki otomobili için hazırlıklarını hızlandırmasına engel olmadı. Nitekim gelen son haberler, şirketin ikinci elektrikli otomobilini bu yıl bitmeden çıkaracağını gösteriyor. Gelen bilgilere göre şirketin ikinci elektrikli otomobili bir SUV olacak.

    Bildiğiniz gibi şu anda otomobil dünyasının yükselen yıldızları SUV’lar. Elektrikli otomobil tarafında da bu modeller büyük ilgi görüyor.

    Bu yüzden Çinli teknoloji devinin ikinci elektrikli otomobili için bir SUV modeli tercih etmiş olması çok da şaşırtıcı değil.

    Şaşırtıcı olan ise şirketin bu aracı yıl bitmeden çıkarmak istemesi. SU7’yi yetiştirmekte zorlanan şirketin üretim bantlarında bu SUV modeli için nasıl yer açacağı merak konusu. Bu yüzden çıkış tarihine şüpheyle yaklaşmakta fayda var. Ancak şirketin ikinci aracının SUV olacağı bilgisi gayet akla yatkın görünüyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow