hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Xiaomi, şimdi de Tesla Model Y ile yarışacak

    Xiaomi, şimdi de Tesla Model Y ile yarışacak
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    Xiaomi, aralık ayında tanıttığı ilk elektrikli otomobili SU7’yi kısa süre önce satışa çıkardı. Kullanıcılar tarafından yoğun ilgiyle karşılanan SU7 öyle büyük ilgi gördü ki şirketin stokları anında tükendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yoğun talebe ayak uydurmakta zorlanan şirket, sipariş verenlerin teslimatlarını anca aylar sonra yapabilecek.

    Anca bu yoğun ilgi, Çinli teknoloji devini cesaretlendirdi. Elektrikli otomobil alanında büyük başarı yakalayabileceğini kanıtlayan şirket, üretim kapasitesini hızla arttırmak için düğmeye bastı.

    Nitekim şirketin bu yıl sonuna kadar 100 binden fazla SU7 üretmesi bekleniyor. Bir yandan SU7 için üretim kapasitesini arttıran şirket, diğer yandan ise yeni modeller üzerinde çalışıyor. Gelen son bilgiler, bu yeni modellerden birinin Tesla Model Y’ye rakip olacağını gösteriyor.

    Bloomberg’in haberine göre Xiaomi, yeni spor elektrikli otomobilini 2025’in başında kullanıcılarla buluşturmayı planlıyor. Tesla Model Y gibi bir crossover-SUV olacak bu yeni modelin teknik özellikleri ve fiyatı gibi detaylar şimdilik belirsizliğini koruyor. Ancak bu noktada şirketin yakında bir SUV çıkaracağı artık kesinleşmiş durumda. Çünkü Çinli teknoloji devinin bir SUV hazırladığı son aylarda pek çok farklı kaynak tarafından paylaşıldı. Şimdi asıl soru bu SUV’un ne zaman çıkacağı. Bloomberg’in son haberine bakılırsa bu sorunun cevabı da 2025’in ilk yarısı. Hatta belki de ilk çeyreği.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow