hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    YouTube izleyicilerinin peşine düştü

    YouTube izleyicilerinin peşine düştü
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    TikTok, platformuna çok yakında uzun videolar da eklenecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Son yılların en gözde uygulamaları arasında yer alan TikTok, son dönemde daha çok yasak haberleriyle gündeme geliyor. Bildiğiniz gibi ABD hükumeti, birkaç hafta önce yeni bir yasa çıkararak popüler uygulamanın ülkede kullanımını yasaklamak için ilk adımı attı. Eğer uygulamanın sahibi olan ByteDance, önümüzdeki altı ay içinde ABD merkezli bir şirkete satılmazsa TikTok ABD’de yasaklanacak.

    Böylesine ciddi bir yasağın kapıda olması son dönemde odağı bu noktaya kaydırmış olsa da aslında şu an için uygulama için işler gayet yolunda gidiyor. Özellikle gençler arasında son derece popüler olmaya devam eden uygulama, bugün Instagram ve Facebook gibi rakiplerinin korkulu rüyası haline gelmiş durumda. Bu yüzden tüm bu rakipler TikTok’a daha çok benzemeye çalışıyor. Ancak tabii bu sırada ByteDance de boş durmuyor. Şirket şimdi de gözünü YouTube’un izleyicilerine dikti.

    Gelen son bilgiler, popüler uygulamaya çok yakında çok daha uzun süreli videoların eklenebileceğini gösteriyor. Şirketin TechCrunch’a yaptığı açıklamaya göre süresi 60 dakikayı bulan videoların uygulamaya eklenmesi için testlere başlandı. Bu uzun videolar şimdilik sınırlı kişinin katıldığı kapalı bir test grubunda test ediyor. Ancak yakın gelecekte genel kullanıma da açılması bekleniyor. Eğer böyle bir değişim gerçekleşirse, TikTok bir anda YouTube için çok daha ciddi bir rakibe dönüşebilir. Çünkü bu uygulamada çok sayıda takipçiye sahip olan içerik üreticileri, uzun süreli videolarını da YouTube yerine buraya yüklemeye başlayabilirler.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow