hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    1000 hakim ve savcı yardımcısı alımı ne zaman yapılacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan hakim ve savcı alımı açıklaması!

    1000 hakim ve savcı yardımcısı alımı ne zaman yapılacak Cumhurbaşkanı Erdoğandan hakim ve savcı alımı açıklaması
    expand

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Toplantısı'nın ardından millete seslendi. Her yıl yapılan hakim/savcı alımlarına ilişkin açıklaması sonrasında detaylar merak edildi. Peki, 1000 hakim ve savcı yardımcısı alımı ne zaman yapılacak? İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan hakim ve savcı alımı açıklaması...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından hakim ve savcı alımıyla ilgili müjdeli haber verildi. Erdoğan, yeni adli yılda sınavla 1000 hakim ve savcı yardımcısı alımı yapılacağını belirtti. Başvuru şartları ve tarihleriyle ilgili detayların ilerleyen günlerde Adalet Bakanlığı tarafından başvuru kılavuzunun yayınlanması ile birlikte belli olması bekleniyor.

    6. Yargı Paketi ile hakim ve savcı adaylığı kaldırılarak yerine 3 yıl süreli hakim ve savcı yardımcılığı getirilmişti. Hakim ve savcı yardımcıları, atanmalarını müteakip temel eğitime alınacak, temel eğitim döneminin sonunda yazılı sınava tabi tutulacak ve aldıkları puana göre, en yüksek puandan başlamak üzere ayrı ayrı sıralanacak. 3 yıllık hakim ve savcı yardımcılığı temel eğitim, görev ve son eğitim olmak üzere üç döneme ayrılacak. Temel eğitim döneminde hâkim ve savcı yardımcıları taleplerine ve teşkilatın ihtiyaç durumuna göre ‘hakim yardımcısı’ ve ‘savcı yardımcısı’ şeklinde görev ayrımına tabi tutulacak.

    HAKİM VE SAVCI ALIMI NE ZAMAN?

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, yıl bitmeden yapılacak sınavla 1000 hakim ve savcı yardımcısı alımı yapılacağını duyurdu. Erdoğan, eylülün ilk günü yapılan adli yıl açılış töreninde ülkenin adalet sistemine bugüne kadar yaptıkları katkıları hatırlattıklarını, yeni anayasa çağrısını da tekrarladıklarını belirterek, "Yeni adli yılda tüm vatandaşlarımızın adalete erişimini kolaylaştırmaya devam edeceğiz. İçinde bulunduğumuz yıl bitmeden yapılacak sınavla 1000 hakim ve savcı yardımcısı alarak kapasitemizi güçlendireceğiz. Başta deprem bölgesi olmak üzere ihtiyaç duyulan 9 ilimiz ve ilçelerimizde yeni adliye binalarının yapımı için ihaleye çıkıyoruz." diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow