hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bekleyiş devam ediyor: 2017 KYK burs sonuçları açıklanma tarihi belli oldu mu?

    Bekleyiş devam ediyor: 2017 KYK burs sonuçları açıklanma tarihi belli oldu mu
    expand

    Üniversite öğrencilerinin bekleyişi devam ediyor: 2017 KYK üniversite burs kredi sonuçları açıklanma tarihi Kasım içerisinde belli oldu mu? Öte yandan kurumdan "taahhütname" uyarısı geldi. Kredi ve Yurtlar Kurumu taBursu kazanan üniversite öğrencileri e-Devlet'te muhakkak taahhütname onayı yapması gerekiyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KYK burs sonuçlarının ne zaman açıklanacağı Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından açıklanmasa da, kurum nasıl bir yoldan gideceğini resmi web sitesinden açıkladı. Kurum öncelik belgelerini inceleme altına aldı. Belgelerin alındığı kurumlardan teyit alındıktan sonra başvuru sonuçları açıklanacak. İlk olarak öncelik belgesine sahip olan üniversite öğrencileri, ardından başarı durumu, sosyal durum ve e-Devlet üzerinden eğitim durumu üzerinden diğer üniversite öğrencileri burs veya krediden yararlanabilecek.

    BEKLENEN SONUÇLAR KURUM TARAFINDAN NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

    Geçen sene baz alındığında; başvurular 12 Ekim’de sona ermişti, sonuçlar 17 Kasım 2016 tarihinde açıklanmıştı. Bir ayı aşkın bir süre sonuçlarının açıklanmasını kurum “kapatılan vakıf üniversiteleri” sebep olarak göstermişti. Bu sene başvurular 24 Ekim 2017 tarihinde sona erdi. Sonuçların 13 Kasım-17 Kasım tarihleri arasında açıklanması bekleniliyor.

    TAAHHÜTNAME ONAYI ONAYLANMAZSA NE OLUR?

    Bekleyiş devam ediyor: 2017 KYK burs sonuçları açıklanma tarihi belli oldu mu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sonuçlar açıklandıktan sonra, burs veya kredi kazanan üniversite öğrencileri, E-Devlet üzerinden taahhütname onayını onaylaması gerekiyor. Burs kazanıldığı taktirde, üniversite öğrencisi taahhütnameyi onaylamazsa burstan yararlanamıyor.

    KYK BURS ÜCRETLERİ 2018 YILINDA NE KADAR?

    Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre; lisans ve önlisans bölümünde okuyan üniversite öğrencileri KYK’dan 470 TL alacak. Yüksek lisans yapanlar 940 TL, Doktora yapanlar ise 1410 TL kurum tarafından alacaklar. Son beş yılda burs ücretleri: 2014 yılında 300 TL, 2015 yılında 330 TL, 2016 yılında 400, 2017 yılında 425 ve 2018 yılında 50 TL zam gelerek 475 TL oldu.

    SİGORTALI İŞ VE BURS ALMA DURUMU NASIL?

    Kurum tarafından yapılan açıklamaya göre; 2015 yılında yapılan değişikliğe göre, asgari ücretle sigortalı işe giren üniversite öğrencisinin bursu kesilmeyecek. Ancak bilinmesi gereken; ilk defa burs alacak olan üniversite öğrencisi şayet sigortalı bir işte çalışıyorsa kurum tarafından burs verilmeme durumu meydana gelebilir. Bursu kazanan öğrenci, sigortalı işe girse de bursu kesilmeyecek.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow