hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2016 KPSS önlisans sınav giriş yerleri açıklandı | ÖSYM sınav giriş belgesi

    2016 KPSS önlisans sınav giriş yerleri açıklandı | ÖSYM sınav giriş belgesi
    expand

    2016'nın son KPSS sınavı için son hazırlıklar tamamlanırken, sınav giriş yerlerinde son gelişme yaşandı. ÖSYM kendi sitesinden KPSS önlisans sınav giriş belgesini açıkladı. 31 Ağustos 2016 tarihinde önlisans ve ortaöğretim sınav tarihlerini değiştiren kurum, yeni sınav tarihini ve sınava nasıl gelineceğine dair bilgi verdi. Belge kurumun kendi sitesinde yer almaktadır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İki yıllık üniversite mezunlarının (önlisans) merakla beklediği sınav giriş belgesi ÖSYM'nin sitesinden yayınlandı. Kamuda çalışmak isteyen adayların sınavı 16 Ekim 2016 tarihinde olacak. Öğrenci Seçme Ve Yerleştirme Merkezi, ağustos ayında normalde 22 Ekim'de olacak olan sınavın tarihini geriye çekti. Birçok önlisans mezunun sınav tarihini 22 Ekim olarak bilmesinden ötürü sınava girecek olanlara hatırlatmalar yapılıyor.

    Sınav 16 Ekim 2016 tarihinde gerçekleşecek.

    Kurum kendi sitesinden şu açıklamayı yaptı: 16 Ekim 2016 tarihinde uygulanacak olan Kamu Personeli Seçme Sınavı Ön Lisans adaylarının, sınava girecekleri bina/salonlara atama işlemleri tamamlanmıştır.

    Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığının (ÖSYM) internet sitesindeki duyuruya göre, 16 Ekim 2016'da uygulanacak KPSS ön lisans adaylarının sınava girecekleri bina ve salonlara atama işlemleri tamamlandı Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren sınava giriş belgesini, T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM’nin "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden edinebilecek

    Hangi sınavların tarihleri değişti?

    22 Ekim'de yapılması beklenen KPSS önlisans sınavı 16 Ekim'de yapılacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    23 Ekim'de yapılması beklenen KPSS ortaöğretim sınavı 20 Kasım'da yapılacak.

    6 Kasım'da yapılması beklenen 2016-KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT) sınavı 4 Aralık'ta yapılacak.

    20 Ekim'de yapılması beklenen ALES Sonbahar Dönemi Sınavı 18 Aralık'ta yapılacak

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow