hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2016 KPSS Ortaöğretim-Önlisans sınav başvuruları E-Okul'dan yapılabilir

    2016 KPSS Ortaöğretim-Önlisans sınav başvuruları E-Okuldan yapılabilir
    expand

    ÖSYM'nin düzenlediği KPSS Ortaöğretim-Önlisans sınav başvuruları E-Okul üzerinden bugün (9 Ağustos) başladı. Sınav başvuruları 24 Ağustos'a kadar yapılacak ve süresi uzatılmayacak. ÖSYM, KPSS Ortaöğretim-Önlisans sınav ücretlerinin ne kadar olacağını da açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Öğrenci Seçme Yerleştirme Mekezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen 2016  KPSS Ortaöğretim/Önlisans sınav başvuruları 9-24 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Adaylar başvurularını internet üzerinden T.C Kimlik numaraları ve şifreleriyle yapabilecekler. Başvuru ücreti olarak 55 TL ödenecek. Adaylar başvuru ücretlerini banka şubelerinden ya da internetten kredi kartıyla ödeme imkanına da sahip olacaklar. Sınav sonuçları ise 10 Kasım'da duyurulacak.

     

    Binlerce adayın katılacağı 2016 KPSS Ortaöğretim/Önlisans sınavı için başvurular bugün itibariyle başladı. Adaylar başvurularını 9-24 Ağustos 2016 tarihleri arasında ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr/ internet adresinden T.C Kimlik Numaraları ve Şifrelerini girerek yapabilecekler.

    ÖSYM'den yapılan duyuruya göre, Kamu Personeli Seçme Sınavı Önlisans sınavı 22 Ekim, Ortaöğretim sınavı ise 23 Ekim'de gerçekleştirilecek. Bu sınavın sonuçları ise 10 Kasım'da duyurulacak.

    Eğitim bilgileri değiştirilemeyecek

    Başvuru ekranına yansıtılan Meb e-okul ile YÖKSİS (Yükseköğretim Öğrenci Veritabanı) kaynaklı eğitim bilgileri, ÖSYM (Öğrenci Seçme Yerleştirme Merkezi)  başvuru merkezlerinde değiştirilemeyecek.

    Bilgi değişikliği başvuru süresinde kendi okullarından olacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Meb e-okul ile YÖKSİS'teki eğitim bilgilerinde eksiklik veya düzeltme olan adayların, başvuru süresi içinde kendi okullarına ve üniversitelerine başvurarak bu bilgilerinin düzeltilmesini sağlamaları gerekiyor.

    Adaylar ne kadar sınav ücreti ödeyecek?

     2016 KPSS Ortaöğretim/Önlisans başvuru ücreti 55,00 TL olarak belirlendi. Adaylar, başvuru işlemini yaptıktan sonra başvuru süresi içinde sınav ücretini ödeyerek başvurularını tamamlayacaklardır.

    Adayların sınav ücretini yatıracağı banka şubeleri şöyle;

    Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç), Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç), Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı, Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler, Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.), ÖSYM Kartlı Ödeme Sistemi (https://odeme.osym.gov.tr/)

    Kredi kartıyla ödeme

    Sınav ücreti ödeme işlemleri, bankadan ödeme yapacak olan adaylar için 25 Ağustos mesai saati bitiminde, ÖSYM 'nin internet sayfasında yer alan "ödemeler" alanından kredi kartı-banka kartı ile ödeme yapacak olan adaylar için ise 25 Ağustos saat 23.59'da sona erecek olup, başvuru süresi uzatılmayacak.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow