hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2016 YGS giriş yerleri açıklandı

    2016 YGS giriş yerleri açıklandı
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Bu yıl YGS 13 Mart 2016 tarihinde gerçekleştirilecek. Pazar günü yapılacak olan sınava 2 milyon 177 bin aday başvurdu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 13.03.2016 tarihli Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) giriş yerleri ÖSYM tarafından açıklandı. Üniversite adayları ÖSYM'nin resmi web sitesinden aday işlemleri sistemine girerek sınava nerede girebileceğini öğrenebiliyor.

    Sınava giriş için

    ÖSYM tarafından yayınlanan YGS giriş belgesini adayların renkli veya siyah beyaz olarak çıktı almaları ve sınav günü yanlarında bulundurmaları gerekiyor. Sınav giriş belgesi ve TC kimlik kartı yanında olmayan adaylar sınava kesinlikle alınmayacak. Ayrıca 2016 YGS giriş belgesi genel açıklamalar kısmında yer alan uyarılar ve yasaklı maddelerle sınav binasına giriş mümkün olmayacak. Bu konuda YGS giriş belgesinde yer alan uyarılar kısmının adaylar tarafından dikkatle okunması gerekiyor.

    Sınav giriş belgesini nereden alabilirim?

    ÖSYM'nin resmi sayfasına girdikten sonra sol taraftaki sütunda yer alan "Sınav Başvurularım" bölümünden "2016 - ÖSYS"yi seçerek üst taraftan "Sınava Giriş Belgesi"ni seçerek veya buraya tıklayarak 2016 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi Aday Başvuru Kayıt Bilgilerini sağ üst taraftaki yazdır seçeneği ile çıktı alarak sınav giriş belgenizi alabilirsiniz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2016 YGS giriş yerleri açıklandı

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow