hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    KYK yurt sonuçları (5.yedek) açıklandı | 2017-2018 KYK burs başvuruları

    KYK yurt sonuçları (5.yedek) açıklandı | 2017-2018 KYK burs başvuruları
    expand

    Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) üzerinden hareket eden Kredi ve Yurtlar Kurumu 2017-2018 KYK burs başvuruları ne zaman başlayacak sorusunun cevabını verdi. Kurum, ÖSYM tarafından yapılan üniversite sınavlarına dair “tüm” tercih sonuçları açıklandıktan sonra başvuruların başlayacağını açıkladı. Öte yandan başvuruların açıklanması beklenirken, kurum tarafından öncelik belgesini kimlerin alacağı belirlendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kredi ve Yurtlar Kurumu geçen hafta KYK yurt sonuçlarının 5'incisini (yedek yerleştirme) açıkladı. Kurum sonuçları resmi web sitesinde açıklarken, sonuçlar nüfus cüzdanında yer alan bilgiler yazılarak öğrenilebiliyor.

    Sonuçları görmek için tıklayınız

    Başvurular ne zaman başlayacak?

    Kredi ve Yurtlar Kurumu başvuruların başlatmak için Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nden gelecek haberi bekliyor. Üniversiteye dair son tercihler başladı. Sınav merkezi, DGS tercihlerini almaya başladı. Tercih başvuruları 26 Eylül 2017 tarihinde sona eriyor. Sınav merkezi Ekim’in ilk veya ikinci haftası sonuçları açıklanır açıklanmaz, KYK burs başvuruları başlayacak. Kurum başvuruları başlatmadan önce üniversite öğrencilerin en çok merak ettiği KYK öncelik belgesi konusunda açıklama yaptı.

    Öncelik belgesi nedir?

    Üniversite öğrencisi burs başvurusu yaparken, Kredi ve Yurtlar Kurumu, birçok kurumdan öğrenciye dair verileri alırken sadece üniversite öğrencisinden “öncelik” üzerinden birtakım belgeler istemektedir. Bu belgeler doğrultusunda, kurum tarafından kabul edildiği taktirde üniversite öğrencisi, öncellik hakkını elinde bulundurabilecek. Başvurular internet üzerinden yapılırken, istenilen belgeler posta adresinden kuruma gönderilecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Öncelik belgesi nelerdir?

    Üniversite öğrencisinin alabileceği öncelik belgesi aşağıda yer alıyor:

    Şehit/Gazi çocuğu (Şehit bekar ise bekar kardeşi/gazi bekar ise kendisi) (İlgili Kurum ve Kuruluşlardan alınacak belge), 
    Sağlık kurulu raporu ile %40 ve üzerinde engelli olduğu belgelendirenler.(Tam teşekküllü Devlet Hastanesi) 
    Lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı yetiştirme yurtlarında barınarak tamamlayanlar (Kurumumuz tarafından araştırılacaktır.) 
    Darüşşafaka Lisesinden mezun olanlar, (Kurumumuz tarafından araştırılacaktır.) 
    Milli futbolcular Futbol Federasyonundan alınacak belge (diğer branşlarda milli olmuş amatör sporcular Kurumumuz tarafından T.C Gençlik ve Spor Bakanlığından Milli Sporcu Belgesi.) 
    Anne ve babası vefat edenler,(Kurumumuz tarafından Mernis'den alınmaktadır.)

    Bu belgelerden birisine sahip olan öğrenci, "Söğütözü Mahallesi 2176 Sokak No:25 Çankaya /ANKARA" adresine posta ile göndermesi gerekiyor.

    KYK yurt sonuçları (5.yedek) açıklandı | 2017-2018 KYK burs başvuruları

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Başvuru sonucunda başvurusu kabul edilen öğrenciler muhakkak e-Devlet üzerinden "onay işlemi" yapması gerekiyor. Onay işlemi yapmayan öğrenci, burs kazansa dahi imkandan yararlanamayacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow