hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Burs-Kredi üzerine: KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak?

    Burs-Kredi üzerine: KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak
    expand

    Aradan 15 gün geçti, üniversite öğrencilerinin merakla beklediği KYK burs sonuçları Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından Yurtkur sayfasında ne zaman açıklanacak? 26 Ekim’de sona başvurularından ardından Kredi ve Yurtlar Kurumu gerek internet sayfasından gerek sosyal medya hesaplarından başvurulara dair resmi bir açıklama yapmadı. Kredi ve Yurtlar Kurumu 2016 yılında resmi web sitesinde yayınladığı bilgileri ne zaman açıklamıştı?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kredi ve Yurtlar Kurumu, üniversite öğrencilerinin heyecanını yatıştıracak resmi bir açıklama yapmadı. Yüzbinlerce öğrenci, kurumdan gelecek olan açıklamayı bekliyor. Kurum burs konusunda, ilk olarak önceli belgesine sahip olan öğrencileri değerlendirecek. Öncelik belgesi gönderim tarihi 5 Kasım’da sona erdi. Aradan 3 gün geçti. Kurum belgeleri inceledikten sonra, sonuçları açıklayacak. Sonuçlar açıklanırken, öncelik belgesine sahip olan öğrenciler ilk olarak burslardan yararlanacak. Öncelik belgesi bursuna sahip olmayan öğrenciler için kıstaslar: İlk kez üniversiteyi girdiyse puan durumu, ekonomik durum ve eğitim durumu. Üniversiteye devam eden öğrenciler için not ortalaması ve ekonomik durumu.

    SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANIR?

    Kurumdan “sonuçlara” dair resmi bir açıklama yapılmadı. Geçen sene kurum, sonuçları 17 Kasım 2016 tarihinde açıklamıştı. Öncelik belgesi gönderim tarihi göz önünde bulundurulduğunda (5 Kasım) sonuçlar en erken 15 Kasım 2017 tarihine kadar açıklanma durumu var.

    KYK BURS SONUÇLARININ AÇIKLANACAĞI SONUÇ SAYFASINA GİTMEK İÇİN TIKLAYINIZ

    2018 YILINDA ÜCRETLER NE KADAR OLACAK?

    Burs-Kredi üzerine: KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak

    Maliyet Bakanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre; Lisans bölümünde okuyan öğrenciler 470 Türk Lirası alacak. Yüksek Lisans bölümünde okuyan öğrenciler, 940 Türk Lirası alacak. Doktora bölümünde okuyan öğrenciler ise 1410 Türk lirası alacaklar. Ücretler Ziraat Bankası’na yatırılacak. T.C Kimlik numarasına göre ücretler ayın 6’sında, 7’sinde, 8’inde ve 10’unda yatırılacak. İlk burs ücreti Ocak 2017 ayında yatırılacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BURS KESİNTİ SEBEPLERİ NELERDİR?

    Okulun uzaması: 4 yıllık bir bölümü kazanan öğrenci, 4 yıl boyunca kurum tarafından burs alabilir. 4’üncü yıldan sonra kurum tarafından burs alamaz.
    Disiplin suçu işlemesi: Bir öğrencinin disiplin suçu işlemesi ve bu suçu tekrarlaması haliyle üniversite tarafından ilişkisi kesilirse burs alamaz.
    Okulu bırakma: Okulu bırakma veya okula ara verme durumunda burs hakkını kaybeder.
    Not ortalaması 2’nin altında olması: Öğrencinin not ortalaması 2’nin altında olduğunda ve üniversite bunu kuruma bildirdiğinde kurum öğrencinin burcunu kesme hakkına sahip oluyor.

    BURS/KREDİ DURUMU: BURSUN KREDİYE DÖNÜŞMESİ NASIL OLUYOR?

    Not ortalaması 2’nin altına düştükten sonra burs, krediye dönüşmektedir. Öğrenci tekrardan not ortalamasını 2’ye çıkartırsa kredi bursa dönüşür mü? Kredi ve Yurtlar Kurumu, bursun krediye dönüşümünü kendi sitesinde veya e-Devlet’te açıklıyor. Kredi bursa dönüşümü söz konusu değildir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow