hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2017 İstanbul Beylikdüzü referandum sonuçları: İlçede “Evet” mi, “Hayır” mı çıkacak?

    2017 İstanbul Beylikdüzü referandum sonuçları: İlçede “Evet” mi, “Hayır” mı çıkacak
    expand

    Beylikdüzü İlçesi referandum sonuçları AKP ve MHP’nin ortak önerisi ile halk oylamasına götürülen anayasa değişikliğinin oylandığı 16 Nisan’daki seçimlerin ardından merak edilmeye başlandı. 200 binden fazla seçmen sayısına sahip olan bölgeden çıkacak sonuçlar kurulacak olan 522 sandığın açılmasıyla birlikte ortaya çıkacak. Peki, Beylikdüzü’nde “Evet” mi, “Hayır” mı çıkacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Beylikdüzü referandum sonuçları ilçede gerçekleştirilen seçimlerin ardından bölgede yaşayan vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. CHP ve HDP’nin “Hayır” oyundan yana tercih belirteceğini açıkladığı referandum öncesi ilçedeki sonuçların genel sonuçlara etki etmesi bekleniyor. Peki, bölgede önceki seçimlerde neler yaşanmıştı ve hangi parti ne kadar oy oranı almıştı?

    TÜM SONUÇLAR İÇİN TIKLAYINIZ


    Türkiye sandık başında

    ÖNCEKİ SONUÇLAR NELER?

    2010 yılında yapılan referandumda yüzde 54,2 “Hayır” oyunun çıktığı ilçede 10 Ağustos 2014’te gerçekleştirilen cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oylamanın galibi olan Recep Tayyip Erdoğan yüzde 42,4 oy alırken seçimleri ikinci sırada tamamlayan Ekmeleddin İhsanoğlu bölgeden yüzde 51,6 oy almıştı. 1 Kasım 2015 yılında yapılan genel seçimlerde ise iktidar partisi AKP ilçeden yüzde 41,9 oranında oy çıkarmayış başarmıştı. AKP’yi takip eden parti ise yüzde 39 oy ile Cumhuriyet Halk Partisi olmuştu.

    2017 İstanbul Beylikdüzü referandum sonuçları: İlçede “Evet” mi, “Hayır” mı çıkacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İLÇENİN ÖZELLİKLERİ

    Yüksek Seçim Kurulu’nun seçmen ve sandık sayıları ile ilgili bilgilere göre 10 mahallesi bulunan ilçede toplamda 522 sandık kurulacak. 210 bin 39 seçmenin yer aldığı ilçede kaç seçmenin sandık başına gittiği ise sonuçların tamamının açıklanmasının ardından ortaya çıkacak.

    İLÇE İLÇE İSTANBUL REFERANDUM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ…

    İLÇENİN TARİHİ

    Avcılar, Büyükçekmece ve Esenyurt gibi ilçelere komşu olan bölge gecekondu yapılaşmasının diğer ilçelere oranla daha az olduğu bölgeler arasında yer almaya devam ediyor. M.Ö. 7. yy’da bölgedeki ilk yerleşim yerlerinin Helenler tarafından kurulduğu varsayılıyor.


    Madde madde anayasa değişiklikleri

    Osmanlı ve Bizans döneminde ise bölge orduda bulunan askerlerin konaklama yeri olması nedeniyle yerleşim merkezi haline gelme süreci uzun yılları almıştı. Doğal iklime ayak uyduran çok sayıda kavak ağacının bölgede bulunması nedeniyle ilçe uzun süre “Kavaklı” adı ile anılmaya devam etmişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow