hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    KPSS sonuçları: ÖSYM, KPSS 2017/1 tercih sonuçlarını açıkladı

    KPSS sonuçları: ÖSYM, KPSS 2017/1 tercih sonuçlarını açıkladı
    expand

    KPSS sonuçları, ÖSYM'nin sonuç sayfasında dün akşam yayınlandı, KPSS tercih sonuçları belli oldu. KPSS 2017/1 üzerinden tercih yapan adaylar, ÖSYM sonuç sayfasında sonuçları görebilir. KPSS tercih sonuçları sonrası en çok merak edilen soru, mülakat ve yeni sınav olacak mı sorusuna sınav merkezi cevap verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi, Kamu Personeli Seçme Sınavı genel tercih içerisinde yer alan 2017/1 sonuçlarını akşam vakti açıkladı. Başvuru sonuçları açıklandıktan sonra kurumdan “atama” üzerine önemli açıklamalar geldi. Kurumlara atananlar tekrardan sınava girecekler mi, mülakata tabi tutulacak mı? Sınav Merkezi açıklık getirdi.

    KPSS SONUÇLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

    Kurumdan önemli açıklama

    Kurum, yayımladığı tercih kılavuzunda sonuçları “posta” üzerinden ev adreslerine göndermeyeceğini açıkladı. Devlet memuru olmak isteyen adaylar, sonuçları sınav merkezinin sonuç sayfasında görecektir. T.C. kimlik numarası ve şifreyle sonuçları görebilecektir.

    Tercihlerde herhangi bir kuruma girenler ne yapacak?

    Sınav merkezi tarafından yerleştirilen adaylar için, atandıkları kurum tarafından bir sınava veya bir mülakata tabi olmadan direkt olarak atamaları gerçekleştirilecek. Sınav merkezinin atamalarla ilgili önemli uyarıları nitelik ve belge üzerine oldu. Atanma durumu olsa dahi girmek istedikleri kurumun “niteliklerine” uygun olmayanların ataması yapılmayacak, kurumun istedikleri belgeler zamanında kuruma zamanında gönderilmediği takdirde atama gerçekleşmeyecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow