hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Son gün ne zaman? KYK yurt başvurusu nasıl yapılır?

    Son gün ne zaman KYK yurt başvurusu nasıl yapılır
    expand

    KYK yurt başvurusunun başlama tarihi 14 Ağustos 2017, KYK başvurularına dair son günü açıkladı. Öte yandan KYK burs başvurusu ne zaman başlayacak sorusuna kurum açıklık getirdi. e-Devlet'ten yapılacak olan başvurular için Kredi ve Yurtlar Kurumu öğrenciler için bir kılavuz yayımladı. Öte yandan kurum öğrencilerin zorluk çektiği yerlerde 7/24 yardımcı olacak. Kurum iletişim numarasını ve sosyal medya hesabını paylaştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yurt başvuruları 14 Ağustos 2017 tarihinde, Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından başlatıldı. Peki başvurular ne zaman sona eriyor. Kurum, resmi web sitesinden son başvuru gününün tarihini açıkladı. Başvurular 20 Ağustos 2017 tarihinde sona eriyor. Peki KYK yurt başvurusu e-Devlet’te nasıl yapılır?Kurum, öncelikle kimlerin yurtlara başvuru yapabileceğini, kimlerin başvuru yapamayacağını açıkladı. Buna göre;

    Başvuru yapabilecek olanlar için: 1. ÖSYM ile ilk defa bu yıl bir ön lisans veya lisans programına yerleşen öğrencilerimiz (KKTC’de öğrenim görecekler dâhil),

    2. Hâlihazırda bir ön lisans veya lisans programına kayıtlı olarak öğrenim görmekte olan öğrencilerimiz (Kayıt tarihi 30.06.2017 öncesi olan ön-lisans veya lisans öğrencileri, KKTC’de öğrenim görenler dâhil) müracaatta bulunabileceklerdir. 30 Haziran 2017 tarihinden önce herhangi bir yükseköğretim programına kayıt yaptıran ön lisans ve lisans öğrencileri (KKTC'de öğrenim gören öğrenciler dâhil) ara sınıf olarak başvuru yapabilecek.

    Devlet kurumlarında yurt hayatı

    Kimler başvuru yapamaz: Kurumun yayımladığı kılavuza göre: Örgün eğitime kaydı olmayanlar, kurum veya diğer resmi kuruluşların yurtlarından “süresiz çıkarma cezası” veya öğretim kurumlarından 6 aydan fazla uzaklaştırma cezası almış öğrenciler, zorunlu staj hariç asgari ücretin üzerinde ücretle bir işte çalışan öğrenciler, sabıka kaydı olan öğrenciler, toplu yerlerde yaşamaya engel olacak seviyede akıl ve ruh hastalığı veya bulaşıcı hastalığı olan öğrenciler, ailesinin ikametgahı okulun bulunduğu belediye sınırları içerisinde bulunan öğrencilerin başvuruları değerlendirilmeyecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Başvuru nasıl yapılır?

    Türkiye’nin resmi web sitesinde başvurular yapılacak.

    Başvuru yapmak için tıklayınız

    e-Devlet sitesinde başvurular nasıl yapılır kılavuzunu görmek için tıklayınız

    Kurumdan öğrencilere büyük kolaylık

    Son gün ne zaman KYK yurt başvurusu nasıl yapılır

    Kredi ve Yurtlar Kurumu, yurtlara ilişkin öğrencileri bilgilendirmek ve başvuru sırasında karşılaşabilecek sorunlara daha hızlı çözüm üretebilmek amacıyla KYK KİM’i (Kurumsal İletişim Merkezi) yeniden yapılandırdı.

    KYK Kurumsal İletişim Merkezi, 444 1961 numaralı telefon hattı ve Twitter KYK_DESTEK hesabı üzerinden artık 7/24 öğrencilerin hizmetinde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KYK burs başvurusu ne zaman başlayacak?

    Kurum başvurularının en yakın zamanda başlayacağını açıkladı.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow