hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    KYK burs sonuçları hangi tarihte açıklanacak? KYK'dan resmi açıklama bekleniliyor

    KYK burs sonuçları hangi tarihte açıklanacak KYKdan resmi açıklama bekleniliyor
    expand

    KYK burs üniversite öğrenim kredisi sonuçları ne zaman açıklanacak sorusunun cevabı üniversite öğrencileri tarafından sorulmaya devam ederken, KYK'nın duyuru sayfasında şu ana dek resmi bir açıklama yapılmadı. Peki beklenen sonuçlar hangi tarihte açıklanabilir? İşte merak edilen sorular...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından verilecek olan burslara dair üniversite öğrencilerinin bekleyişi 9 gündür devam ediyor. Kurum şu ana dek resmi bir açıklama yapmazken, öncelikli belge konusunda üniversite öğrencilerini uyarıyor.  Kredi ve Yurtlar Kurumu, 16 Ekim’de başlattığı KYK burs başvuruları 24 Ekim 2017 tarihinde, saat 23:59’ta sona erdi. Başvurular e-Devlet sayfasında yapıldı. Başvuru tarihlerinde kurum 3 konuda üniversite öğrencilerini uyardı: Beyan edilen ekonomik durum, sosyal durum ve eğitim durumu… Kurum bu 3 konuda ilgili kurumlardan teyit alacak, başvuruları bu şekilde değerlendirecek.

    Öncelikli belgeler kurum için “hassas” konu başlıklarından. Öncelikli burstan yararlanmak isteyen üniversite öğrencileri, posta üzerinden 5 Kasım’a kadar Kredi ve Yurtlar Kurumuna yollamaları gerekiyor.

    2017 KYK ÜNİVERSİTE BURS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

    Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK), sonuçların ne zaman açıklanacağına dair net bilgi vermese de, sonuçların hangi tarihe kadar açıklanmayacağı kesinleşti. Kurum, 5 Kasım’dan önce sonuçlar üzerinden resmi bir bilgi vermeyecek. Bunun sebebi, öncelikli belgelerin 5 Kasım’a kadar kuruma göndermelerinden kaynaklanıyor. 5 Kasım’dan sonraki hafta ( 12-15 Kasım) açıklanması bekleniliyor.

    SORGU SAYFASINA GİTMEK İÇİN TIKLAYINIZ

    Önemi uyarı: Sonuçlar açıklandıktan sonra, üniversite öğrenci burs hakkını elde etmişse, muhakkak e-Devlet’te “taahhütname onayı” yapması gerekiyor. Onay yapılmadığı taktirde, öğrenci burs hakkından mahrum kalıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KYK BURS ÜCRETİ 2018 NE KADAR OLACAK?

    Maliye Bakanı Naci Ağbal, KYK burs ücretinin ne kadar olacağını açıkladı. Geçen sene ücret 425 lirayken, 2018 yılında 45 liralık artış oldu, burs ücreti 270 liraya çıkartıldı.

    KYK BURS ÜCRETLERİ NE ZAMAN YATIRILACAK?

    Burs ücretleri 2018 yılında yatırılmaya başlanacak. Burslar Ziraat Bankası’na yatırılacak. Burslar Ziraat Bankası’nın ATM’lerinden alınabilecek. 


    YÖK'ten üniversite adaylarına burs müjdesi

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow