hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2017 KYK burs sonuçları açıklanma tarihi

    2017 KYK burs sonuçları açıklanma tarihi
    expand

    2017 KYK öğrenim kredisi burs sonuçları ne zaman açıklanacak? KYK kredi ve burs sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair kurumdan resmi bir açıklama geldi mi? Kredi ve Yurtlar Kurumu, öncelikli belgeler konusunda önemli bir açıklamada bulundu, belgelerin hangi tarihe kadar gönderileceğini kamuoyuyla paylaştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kredi ve Yurtlar Kurumu, DGS tercih sonuçlarının açıklanmasından sonra başvuruları 16 Ekim’de başlattı, 24 Ekim 2017 tarihinde sona erdirdi. Kurum başvuruları e-Devlet üzerinden yapılacağını önceden açıklamıştı. Kurum başvuru sırasında öğrencilerden 3 önemli bilgi istemişti: Öğrencinin ekonomi durumu, sosyal durumu ve eğitim durumu. Kurum başvuruların değerlendirme sırasında bu 3 konuda diğer kurumlardan teyit alacak. Teyit işlemi sona erdikten sonra kurum, sonuçları açıklayacak?

    2017 KYK ÖĞRENİM KREDİSİ BURS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

    KYK burs sonuçları üzerinden resmi bir açıklama yapılmasa da kurum tarafından resmi bir açıklama yapıldı. Kurum “5 Kasım” a kadar üniversite öğrencilerinden varsa “öncelikli belge”lerin posta ile kuruma gönderilmesini istiyor. Bu durumda sonuçlar, 5 Kasım’a kadar açıklanmayacak? Peki ne zaman açıklanabilir? Kurum 5 Kasım’dan sonra belgeleri ve başvuruları inceleme altına alacak. 12 Kasım-17 Kasım 2017 tarihlerinde sonuçları açıklayabilir.

    ÖNCELİKLİ BELGELER NELERDİR?

    Kurum tarafından istenen belgeler: Şehit/gazi çocukları (şehit bekar ise bekar kardeşi/gazi bekar ise kendisi), anne ve babası (her ikisi de) vefat edenler, tam teşekküllü devlet hastanesinden alınan sağlık kurulu raporu ile %40 ve üzerinde engelli olanlar, lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı yetiştirme yurtlarında barınarak tamamlayanlar, Darüşşafaka Lisesinden mezun olanlar ve milli sporcular ilgili belgeler.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Öğrenci bu belgeyi ve durumunu anlatan dilekçeyi; Söğütözü Mahallesi 2176. Sokak No: 25 Çankaya /Ankara adresindeki Kredi Dairesi Başkanlığına 5 Kasım’a kadar göndermesi gerekiyor.

    KYK BURS ÜCRETLERİ 2018 YILINDA NE KADAR OLACAK?

    Maliye Bakanı Naci Ağbal, KYK burs ücretinin ne kadar olacağını açıkladı. Geçen sene ücret 425 lirayken, 2018 yılında 45 liralık artış oldu, burs ücreti 270 liraya çıkartıldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow