hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    e-Devlet: KYK yurt başvurusu nasıl yapılır? Kredi ve Yurtlar Kurumu kılavuzu yayımladı

    e-Devlet: KYK yurt başvurusu nasıl yapılır Kredi ve Yurtlar Kurumu kılavuzu yayımladı
    expand

    KYK yurt başvurusu, e-devlet'te başvurular nasıl yapılır sorusuna Kredi ve Yurtlar Kurumu yayımladığı kılavuzdan cevap verdi. İlk defa başvuru yapacak olan öğrenciler, PTT'den şifre almalı. İnternet haricinde herhangi bir başvuru geçerli değil. Yurtkur’un resmi web sitesinde yapılan açıklamaya göre, başvurular 11 farklı kurum tarafından incelenecek. Sonuçlar ne zaman, hangi siteden açıklanacak? Öte yandan KYK burs başvurusunun ne zaman açıklanacağı sorusuna kurumdan cevap geldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kredi Yurtlar Kurumu (KYK), yurt başvurusunun 14 Ağustos 2017 tarihinde başladığını duyurdu. Kurumun resmi web sitesinde açıkladığı son başvuru tarihi: 20.08.2017 23:59. Başvurular e-devlet (www.turkiye.gov.tr) Yüksek Öğretim Kurumu'nun resmi web sitesinden yapılıyor. Başvurmak isteyen öğrenciler kurumun yayımladığı kılavuza göre başvurularını gerçekleştirecek.

    Kılavuzu görmek için tıklayınız

    Başvuru kılavuzu okunduktan sonra e-devlet sitesinden başvuru yapılabilir

    Başvuru yapmak için tıklayınız (e-devlet şifreniz varsa)

    Önemli not: Kurumun yayımladığı duyuruya göre;

    1. ÖSYM ile ilk defa bu yıl bir ön lisans veya lisans programına yerleşen öğrencilerimiz (KKTC’de öğrenim görecekler dâhil),

    2. Hâlihazırda bir ön lisans veya lisans programına kayıtlı olarak öğrenim görmekte olan öğrencilerimiz (Kayıt tarihi 30.06.2017 öncesi olan ön-lisans veya lisans öğrencileri, KKTC’de öğrenim görenler dâhil) müracaatta bulunabileceklerdir. 30 Haziran 2017 tarihinden önce herhangi bir yükseköğretim programına kayıt yaptıran ön lisans ve lisans öğrencileri (KKTC'de öğrenim gören öğrenciler dâhil) ara sınıf olarak başvuru yapabilecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yurtlara yeni düzenleme geldi



    Siteden başvuru nasıl yapılır?

    1) Siteye girdikten sonra arama bölümüne "yurt başvurusu" yazılır. Yazıldıktan sonra site sizi otomatikman "Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü" bölümüne gönderecektir.

    2) Bağlantı adresini yazarak, direkt olarak kuruma gidebilirsiniz.

    Bağlantı adresi: https://www.turkiye.gov.tr/kyk-yurt-basvurusu

    Siteyi tıkladıktan sonra karşınıza "Kimliğimi Şimdi Doğrula" butonu çıkacaktır. Butonu tıklarsınız, TC kimlik numaranızı ve şifrenizi yazar, siteye girersiniz. Siteye girdikten sonra, sistem sizden bazı şeyler isteyecektir. E-posta adresi ve cep telefonu. Bu ikisini de güncelledikten sonra, hesabınız daha güvenilir olmaktadır.

    Kurumdan önemli bir e-Devlet üzerinden önemli uyarı geldi

    e-Devlet: KYK yurt başvurusu nasıl yapılır Kredi ve Yurtlar Kurumu kılavuzu yayımladı

    Başvuru yapacak olan öğrenciler e-Devlet’te öğrenim bilgilerinin muhakkak kontrol edilmesi gerektiğini açıkladı. Yurtkur sitesinde şu açıklama yapıldı: e-devlet’te yer alan öğrenim bilgilerine göre alınacağı için öğrencilerin e-devlet’teki bilgilerinin doğru ve eksiksiz olması önem taşıyor. Öğrencilerin başvuru sırasında herhangi bir sorun yaşamaması için öncelikle e-devlet’e girerek okul/bölüm bilgilerini kontrol etmeleri, bilgilerinde hata olan öğrencilerin üniversitenin öğrenci işleriyle görüşmeleri gerekiyor. Bilgilerinde yanlışlık olmayan öğrenciler ise başvurularını doğrudan gerçekleştirebilecek. Hatalı ya da eksik öğrenim bilgisiyle yurt başvurusu yapan öğrencilerin başvuruları geçersiz sayılacak. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KYK burs başvurusu ne zaman başlıyor sorusuna cevap verildi

    Kurum, bursa dair başvurularının önümüzdeki haftalarda başlayacağını açıkladı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow