hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2017 personel alımları: 4000 gardiyan (ceza infaz memuru) alınacak

    2017 personel alımları: 4000 gardiyan (ceza infaz memuru) alınacak
    expand

    4 bin infaz koruma memuru alımı için Adalet Bakanlığı’ndan duyurular yapıldı. İnfaz koruma memuru alımı için gereken başvuru şartları Adalet Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde yerini aldı. Gardiyan alımları ile ilgili başvuru şartları, Adalet Bakanlığı’nın yaptığı açıklama ve sözlü sınavın ne zaman yapılacağı detaylarıyla birlikte haberimizde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Adalet Bakanlığı bünyesinde istihdam edilecek 4 bin infaz koruma memurunun kuruma başvuru yapabilmesi için detaylar belli oldu. 16 Ocak tarihinde yapılacak sözlü mülakat için adayların KPSS’den en az 70 puan almaları gerekiyor.

    İnfaz koruma memuru olarak adlandırılan gardiyanlık görevini başlamak ve Adalet Bakanlığı bünyesine dâhil olmak isteyen kişiler sözlü mülakat öncesi başvurularını tamamlamak zorunda. Konu ile ilgili geçtiğimiz günlerde açıklama yapan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 4 bin infaz koruma memurunun alınmasıyla ilgili çalışmaların başladığını duyurmuştu.

    Adalet Bakanlığı’na bağlı olan Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’nde istihdam edilecek olan infaz koruma memurlarının karşılaşacakları süreç belli oldu.

    İnfaz koruma memurluğu başvuruları son gün ne zaman?

    Sözleşmeli olarak gardiyanlık yapmak isteyen adayların 12 Aralık Pazartesi günü başlayan başvuru süreci içerisinde 23 Aralık Cuma gününe kadar kesin başvurularını yapması gerekiyor. 23 Aralık’ta mesai süresinin bitiminde sona erecek olan başvuru sürecinden önce adayların uyması gereken şartlar duyurulmuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İnfaz koruma memurluğu başvuru şartları nelerdir?

    3269 sayılı Uzman Erbaş Kanunu’na tabi olan adayların kurum bünyesinde en az 2 yıl çalışmış olması gerekirken 20 Ekim 2016 tarihine kadar sözleşmesini kendi isteği ile fesh etmesi gerekiyor.

    Gardiyanlıkta yaş sınırı

    İnfaz koruma memuru olarak Adalet Bakanlığı bünyesinde çalışmak isteyen adayların başvurunun son gününe kadar 35 yaşını doldurmamış olması gerekiyor. 23 Aralık 2016 tarihinden önce 35 yaşını doldurmuş olan kişiler infaz koruma memurluğuna başvuru yapamayacak.

    Sözlü sınav ne zaman?

    16 Ocak 2017 tarihinde başlayacak olan sözlü sınavlarda adaylar kurum tarafından mğlakata alınacak. Mülakatlara katılacak kişi sayısına göre sözlü mülakat sınavının tarihleri uzatılabilecek. Sınav tarihlerinin süresi ve hangi adayın ne zaman sınava gireceği başvruların tamamlanmasının ardından komisyon tarafından duyurulacak. Sözlü sınavdan 70 puanın altında alan adaylar tercih yapamayacak. Sıralamada hukuk fakültesi, adalet meslek yüksekokulu ve yüksekokulların adalet programlarından mezun olan öğrencilere öncelik tanınacak.

    2017 personel alımları: 4000 gardiyan (ceza infaz memuru) alınacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Boy ve kilo ölçümü yapılacak

    Adaylar sözlü mülakata girmeden önce sağlık şartlarına uyup uymadıkları kontrol edilecek. Boy ve kilo ölçümünün yapılacağı yerler ve 4 Ocak’ta başlayacak olan uygulama başvuran kişi sayısının çokluğuna göre uzatılacak. Cumhuriyet başsavcılığının internet sitesinden yapılacak olan duyularda yayınlanacak olan komisyonlar adayları kontrol edecek. Belirtilen tarihler içerisinde ölçümlerini yaptırmayan adaylar ise mazereti ne olursa olsun sözlü mülakata katılamayacak.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow