hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2017 TEOG sonuçları bugün saat kaçta e-Okul'da açıklanacak?

    2017 TEOG sonuçları bugün saat kaçta e-Okulda açıklanacak
    expand

    2017 TEOG tercih nakil sonuçları bugün saat kaçta e-Okul'da resmi sayfasında açıklanacak? TEOG'a dair bekleyiş devam ederken, öğrenciler ve veliler hangi okulu kazandıklarını merak ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı sonuçları yayınlar yayınlamaz haber içeriğimizde olacak. Öte yandan bakanlık ortaöğretim kurumlarında okuyacak öğrenciler için 3 kez nakil başvurularını alacak. 3 kez başvuracak olan öğrenciler ve velilerin dikkat etmesi gereken açık kontenjan ve puan denkliği üzerine uzmanlar ne diyor? Eğitim Koordinatörü Hatice Yılmaz açıklıyor. İşte 2017 lise sonuçları üzerine son güncel bilgiler…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İlk nakil başvuru sonuçları bugün açıklanıyor. 14 Ağusos'ta bakanlık başvuruları almaya başladı, 18 Ağustos 2017 tarihinde, saat 17:00'de başvurular sona erdi. Bakanlık yayımladığı kılavuzda sonuçların 21 Ağustos 2017 tarihinde açıklanacağını duyurdu. Saat konusunda net bir açıklama yapmayan bakanık, 2017 TEOG yerleştirme sonuçları üzerinden açıklamayı MEB ve e-Okul sayfasında yapacak. Bakanlık, tercih yapan öğrenciler içerisinde yerleştirmeleri 3 faktör üzerinden değerlendirerek yapacak: tercihler, okul kontenjanları ve Yerleştirme Esas Puanı (YEP). 3 faktörü baz alınarak öğrenciler ortaöğretim kurumlarına yerleşecek. Eğitim uzmanları ilk olarak YEP puanlarından çok okullardaki yüzdelik dilimlerinin daha önemli olduğunu açıkladı. YEP puanları geçen seneye göre baz alınarak yapılırken, yüzdelik dilimleri o sene için geçerli bir durumdur. Geçen sene örnek alındığında yüzdelik dilimde herhangi bir değişiklik yaşanmazsa liseye giren son öğrencinin puanı “taban puan” oluyor. Eğitim uzmanları özellikler yüzdelik dilimleri konusunda velilerin dikkatli olması gerektiği konusunda uyarıyor.

    2017 TEOG sonuçları ne zaman açıklanacak?

    Milli Eğitim Bakanlığı TEOG sonuçlarını 21 Ağustos 2017 tarihinde açıklayacak. Bakanlık sonuçların açıklanacağı saat konusunda açıklık getirmedi.

    e-Okul sayfasına gitmek için tıklayınız

    Ek kontenjanda ikinci başvurular ne zaman başlayacak?

    21 Ağustos 2017 – 25 Ağustos 2017 tarihleri arasında ikinci başvurular yapılacaktır. Son başvuru saati 25 Ağustos 2017, saat 17:00.

    Ek kontenjanda ikinci başvuru sonuçları ne zaman başlayacak?

    28 Ağustos 2017

    2017 TEOG sonuçları bugün saat kaçta e-Okulda açıklanacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Son kontenjan başvuruları ne zaman başlayacak?

    28 Ağustos - 06 Eylül 2017 arasında yapılacaktır. Son başvuru saati 06 Eylül 2017, saat 17:00.

    Son kontenjan başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

    08 Eylül 2017

    3 başvuruda herhangi bir ortaöğretime yerleşemeyen öğrenci için son süreç nasıl olacak?

    İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonlarınca İl/İlçe Sınırları İçerisinde son nakil başvurular alınıyor. Başvurularda “puan denkliği” aranıyor.

    Nakil komisyonu sonuçları ne zaman açıklayacak?

    Komisyon son nakil sonucunu 15 Eylül 2017 tarihinde açıklayacak.

    Başvuru yaparken açık kontenjan durumu önemli midir?

    Açık kontenjan durumu

    Eğitim Koordinatörü Hatice Yılmaz, açık kontenjan için açıklamalarda bulundu. Yılmaz “Açık kontenjan görünmese dahi, o okuldan başka okula geçmek isteyen öğrenci olacağından ötürü, açık kontenjan kavramına dikkat edilmemeli” açıklamasında bulundu.

    Puan denkliği

    Başvuru yaparken “puan denkliği” aranmayacak. Puan denkliği, 3 başvuru sonucunda herhangi bir ortaöğretim kurumuna atanmadığı takdirde dikkate alınacak.

    2017-2018 eğitim öğretim dönemi ne zaman başlıyor?

    18 Eylül 2017 tarihinde okullar başlıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow