hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ALES başvurularının son günü ne zaman? | ÖSYM'den ALES ücretleri uyarısı

    ALES başvurularının son günü ne zaman | ÖSYMden ALES ücretleri uyarısı
    expand

    ALES başvurularının son günü ne zaman sorusuna ÖSYM cevap verdi, sınav ücretleri konusunda uyarıda bulundu. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) sınav takvimi içerisinde, ALES başvuruları, ücretleri, sınav merkezleri, kılavuz içerisinde yayımlandı. Kurum tarafından açıklanan bilgiler haber içeriğimizde…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2018 Akademik Lisansüstü Eğitim Sınavı (ALES) başvurularının ne zaman sona ereceği, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından AİS sayfasında açıklandı. 7 Mart’ta başlayan müracaat, 15 Mart 2018’de sona eriyor. ÖSYM başvuru merkezlerinde işlemler, mesai sonrası da devam ederken; internet üzerinden işlemler saat 23:59’ta sona eriyor.

    Başvurular nasıl yapılır?

    Sınav merkezi, başvuruları 2 yoldan kabul ediyor. Birinci yol: İnternet üzerinden başvurular… ÖSYM AİS sayfasından başvurular yapılabilir. İkinci yok: Sınav merkezlerinde yapılan başvurular… Sistemde olan fotoğraf, 50 ayı geçtiyse veya da ilk kez başvuru yapılacaksa, sınav merkezine giderek başvurular yapılabilir. İnternet üzerinden başvuru yapmak için tıklayınız!

    ALES sınav merkezleri nerede?

    ÖSYM, ALES sınav merkezleri, kılavuzun içerisinde yayınlandı. Sınav merkezlerini görmek için tıklayınız

    Sınav ücretleri üzerinden uyarı!

    Sınav merkezi, başvurular tamamlanmadan sınav ücretlerin yatırılmaması konusunda sınava girecekleri uyardı. ALES ücretleri, kurum tarafından 100 Türk lirası olarak açıklandı. Başvurular tamamlandıktan kurum tarafından Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı; Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı; Kuveyt Türk’ün tüm şubelerinden ücretleri yatırabilir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde başvuran adaylar da dâhil tüm adaylar Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri, Halk Bank’ın tüm şubeleri ve Ziraat Bankası internet bankası üzerinden ödemeleri gerçekleştirebilir. İnternet üzerinden ödeme yapmak için tıklayınız

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ALES ilkbahar dönemi sınavı ne zaman?

    ALES ilkbahar dönemi sınavının ne zaman yapılacağı sınav merkezi tarafından açıklandı. İlkbahar dönemi sınavı 6 Mayıs 2018 tarihinde yapılacaktır. Sınav sonuçları ise 7 Haziran 2018 tarihinde açıklanacak.

    15 dakika kuralı bu sınavda uygulanacak mı?

    Sınav merkezi, yayımladığı kılavuzda 15 dakika kuralına dair bir uyarıda bulunmadı. Sınav giriş belgeleri Nisan’ın son haftasında yayınlanacak. Sınav giriş belgeleri yayınlandığında, 15 dakika kuralına dair güncelleme sınav merkezinin resmi sayfasında yayınlanması bekleniliyor.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow