hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2018 EKPSS sonuçları açıklandı, ÖSYM EKPSS sonuç sorgulama sürüyor

    2018 EKPSS sonuçları açıklandı, ÖSYM EKPSS sonuç sorgulama sürüyor
    expand

    EKPSS sonuçları ÖSYM tarafından adayların erişimine açıldı. Sınav sonuçlarına göre tercih işlemlerini tamamlayan adaylar ÖSYM'den gelen son dakika açıklaması sonrasında kurumun resmi internet adresine yöneldi. İşte, EKPSS sonuçları sorgulama adresi...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2018 EKPSS sonuçları için geri sayım sona erdi. ÖSYM’nin duyurular kısmı altında yapılan açıklamada sonuçların açıklandığı ifade edildi. Kısa bir süre önce tercih işlemlerini tamamlayan adaylar sonuçların açıklanmasının hemen ardından kullanıcı ve şifreleriyle birlikte sorgulama yapabiliyor. İşte EKPSS sonuçları süreci ile ilgili bazı detaylar…

    2018 EKPSS SONUÇLARI AÇIKLANDI

    29 Kasım-7 Aralık tarih aralığında alınan başvuruların ardından değerlendirme aşamasına geçen ÖSYM, EKPSS tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair resmi bir açıklama yapmamıştı. Ancak sonuçlar 24 Aralık 2018 günü erişime açıldı.

    EKPSS SONUÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ...

    Geçtiğimiz dönemlerdeki sonuç açıklama süreçleri baz alındığında EKPSS/2 tercih sonuçlarının en geç 31 Aralık Pazartesi günü açıklanması bekleniyordu. ÖSYM'nin yoğunluk durumuna göre erken ve geç açıklanma şeklinde değişkenlik gösterebilir.

    EKPSS NEDİR?

    "Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik” ile buna bağlı olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Devlet Personel Başkanlığı ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) arasında yapılan “Protokol” hükümlerine göre ÖSYM tarafından hazırlanan, EKPSS, başvuru, sınavın uygulanması ve sınav sonuçlarının değerlendirilmesi adımlarından oluşan sınav sistemidir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow