hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kurban Bayramı 2018 yılında ne zaman? (Diyanet dini günler takvimi ve Arefe Günü başlangıcı)

    Kurban Bayramı 2018 yılında ne zaman (Diyanet dini günler takvimi ve Arefe Günü başlangıcı)
    expand

    Diyanet 2018 yılı Kurban Bayramı tarihi ile ilgili detaylı bilgileri resmi internet adresi içerisinde bulunan "Dini Günler Takvimi" başlığı altında paylaştı. Bayram tatili süresinin 9 güne çıkarılması ile ilgili beklenen açıklama Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan geldi. Peki, bu yıl Kurban Bayramı ne zaman ve Arefe Günü hangi güne denk geliyor?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kurban Bayramı 2018 yılı içerisinde 9 günlük tatil planı yapan yerli turisti harekete geçirdi. Pazartesi gününe denk gelen Arefe'nin tam gün tatil ilan edilip edilmeyeceği ise Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın yaptığı açıklama sonrasında netleşti. İşte Kurban Bayramı tatili ile ilgili tüm detaylar...

    2018 KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN KUTLANACAK?

    4 gün sürecek olan Kurban Bayramı tatili bu yıl 21 Ağustos 2018 Salı gününe denk gelecek. Arife gününün de pazartesi gününe denk gelmesi nedeniyle yarım günlük tatilin eklenerek Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılması kesinleşti. Kalın, yaptığı açıklamada "Kurban bayramı yaklaşıyor. Kabinemizin aldığı kararı da sizlerle paylaşmak istiyorum. Kurban bayramı 9 güne çıkartılmıştır. Yani arefe günü Pazar günü tatile dahil edilmiş bulunuyor. Toplamda 9 gün olacaktır." ifadelerini kullandı.

    KURBAN BAYRAMI ÖNCESİ EMEKLİ İKRAMİYELERİ YATACAK MI?

    Başbakan Binali Yıldırım, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, emekliye müjde verdi. Emekliler, Kurban ve Ramazan Bayramı öncesi, biner lira ikramiye alacak. Yaşlılık aylığında da bir düzenlemeye gidildi. 65 yaş üzeri kişilere ödenecek miktar 266 liradan 500 liraya çıkarıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KURBAN KESERKEN NELERE DİKKAT ETMEK GEREKİR?

    Kurban Bayramı süresince gerek kurbanların kesimi, gerek etin işlenmesi esnasında çok sayıda ve çeşitte yaralanmalar görülüyor. El yaralanmaları ve başparmak kopmaları da bu yaralanmalar arasında ilk sırada yer alıyor. TİSK Mikrocerrahi Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Türker Özkan, Yaralanmaların yüzde 87'sinin, kurban kesiminin en çok yapıldığı, bayramın ilk günü görüldüğünü belirten Özkan, yaralananların genellikle kesim işinde profesyonel olmayan kişiler olduğunu söyledi. Yaralanma sebeplerine de değinen Özkan, yüzde 82'sinin kurban kesiminde kullanılan kesici aletler ile olduğunu, yüzde 18'inin ise düşme, boynuzlanma, tekmelenme sebebiyle yaşandığını açıkladı.

    PARMAK KOPARSA NE YAPILMALI?

     Prof. Dr. Türker Özkan, öncelikle kopan uzvun 6 saat içerisinde uygun koşullarda korunarak ilgili sağlık kuruluşuna ulaştırılması gerektiğini belirtti: "Kopan parça serum fizyolojik ile yıkanmış ve mümkünse steril sargı ile sarılmış şekilde plastik bir torbaya, bu torba da içinde buz dolu bir başka kaba konulmalı, kopuk parça buz ile direkt olarak temas etmemelidir. Vücuttaki yaralı kısımda ise, uzuv kalp seviyesinin üstünde tutularak ve yara üzerine steril pansuman ile baskı yapılarak kanamanın durması temin edilebilir; profesyonel olmayan turnike uygulamalarından kaçınılmalıdır.” dedi. Özkan, "Vakit geçirilmeden Sağlık Bakanlığının 112 Acil Servis numarası aranarak uzuv kopmalı yaralanmaya dair sağlıklı ve yeterli bilgi verilmeli, uygun replantasyon merkezinin koordine edilmesi ve yaralının o merkeze nakli için yardım ve destek istenmelidir" ifadesinde bulundu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow