hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2018 KYK burs başvuruları başladı | e-Devlet KYK burs başvurusu uyarısı

    2018 KYK burs başvuruları başladı | e-Devlet KYK burs başvurusu uyarısı
    expand

    Üniversite öğrencilerinin maddi destek üzerinden devlet tarafından alınan 2018 KYK burs başvuruları, 15 Ekim akşam saatlerinde başladı. Kredi ve Yurtlar Kurumu, başvuru yapacak olan üniversite öğrencilerini bilgilendirirken, tek bir konuda uyarıda bulunuyor. Kurum tarafından önemli açıklamalar...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KYK öğrenim kredisi - burs başvurusu, Yurtkur'un sayfasında dün açıklandığı duyuruldu, KYK burs başvuruları ne zaman bitiyor? Kurum tarafından açıklanan bilgiye göre; başvurular 15 Ekim'de başlarken, 21 Ekim 2018 tarihinde saat 23:59'ta bitiyor.

    2018-2019 KYK burs ücretleri ne kadar, sorusuna verilen cevap; üniversite öğrencileri 500 Türk Lirası, Yüksek Lisans yapan öğrenci, 1.000 Türk Lirası, doktora yapan ise 1.500 Türk Lirası alacak. KYK burs ücretleri ne zaman yatırılacak, sorusunun cevabı ilerleyen günlerde belli kurum tarafından açıklanacak. Bu ücretlendirme KYK öğrenim kredisi başvurusu yapacak öğrenciler için de geçerli. 

    Başvurular sadece e-Devlet KYK burs sayfasında gerçekleşiyor. İnternet üzerinden yapılacak başvurularda herhangi bir ücret alınmayacak. 

    DİKKAT! e-devlet giriş üzerinden başvurular yapılırken, kurumun öğrencilerden tek isteği ve uyarısı; sorulan sorulara eksiksiz-doğru cevap vermeleri. Verilen bilgiler 16 kurum tarafından inceleniyor. Bilgiler eksik veya doğru olmaması durumunda başvurular geçersiz sayılacaktır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KYK BURS E-DEVLET SAYFASINA GİTMEK İÇİN TIKLAYINIZ

    MERAK EDİLEN SORULAR

    Bir öğrenci aynı anda hem burs hem kredi alabilir mi? Hayır! Kurum tarafından burs alan öğrenciye kredi verilmiyor. 

    KYK öncelik sırası hangi öğrenciler giriyor? Şehit çocukları, (Şehit bekar ise bekar kardeşi), Gazi çocukları, (Gazi bekar ise kendisi). Sağlık kurulu raporu ile %40 ve üzerinde engelli olduğu tespit edilen öğrenciler, Anne ve babası vefat etmiş olanlar. Lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Yetiştirme Yurtlarında barınarak tamamlayanlar, Lise ve dengi öğrenimlerini Darüşşafaka Lisesinde tamamlayanlar. Kurum Kuruluş Kanunu gereği, Yönetim Kurulu tarafından belirlenen kıstaslara göre Amatör milli sporcu olan öğrenciler, ÖSYM sınavında ham puan bazında ilk yüze giren öğrenciler öncelikli olarak burs almaktadır.

    KYK öncelik belgesi nasıl alınır? (hangi kurumlardan) Şehit/Gazi çocuğu (Şehit bekar ise bekar kardeşi, evli ise çocuğu//Gazi bekar ise kendisi, evli ise çocuğu)(İlgili Kurum ve Kuruluşlardan alınacak belge),
    Sağlık kurulu raporu ile %40 ve üzerinde engelli olduğu tespit edilen öğrenciler (Tam teşekküllü devlet hastanesinden alınacak rapor). Lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı yetiştirme yurtlarında barınarak tamamlayanlar (Kurumumuz tarafından araştırılmaktadır.). Darüşşafaka Lisesinden mezun olanlar, (Kurumumuz tarafından araştırılmaktadır.), Amatör milli sporcular (Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğünden, amatör futbolcular Futbol Federasyonundan teyit edilmektedir.), Anne ve babası vefat edenler, (Kurumumuz tarafından Mernis Sisteminden teyit edilmektedir.) İlk yüz öğrencileri (ÖSYM Başkanlığından teyit edilmektedir.)

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow