hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2018 PAEM başvuruları başladı sonuçlar ne zaman açıklanacak?

    2018 PAEM başvuruları başladı sonuçlar ne zaman açıklanacak
    expand

    PAEM sonuçları ile ilgili bilgilendirme Polis Akademisi Başkanlığı tarafından duyuruldu. Anadolu Üniversitesi’nden sınava giriş belgelerini alabilecek olan adaylar 23 Kasım’dan önce başvurularını tamamlamak zorundalar. İşte PAEM sonuçları ile ilgili bilinmesi gerekenler…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    PAEM sonuçları 500 komiser yardımcısı için başvuracak olan kişiler tarafından araştırılmaya devam ediyor. İşlemlerini tamamlayan adaylar sınavları başarı ile geçtikleri takdirde atamaları gerçekleşecek. İşte süreçle ilgili detaylar…

    PAEM SONUÇLARI VE SINAV TAKVİMİ HAKKINDA BAZI BİLGİLER

    ADAY’ların sınav giriş belgesine erişebilmesi, sınav sonrasında sınav sorularına, sınav uygulamasına ve sınav sonuçlarına ilişkin itirazları için üniversitenin sınav hizmetleri web sayfasında yayınlanan Polis Amirleri Eğitimi Merkezi Emniyet Mensubu Öğrenci Adayı Yazılı Sınavı İnternet Kayıt Kılavuzu’ndaki adımları izleyerek sınav hizmetleri web sitesine kayıt olmaları ve sınava katılmak istedikleri sınav merkezini seçmeleri gerekmektedir. Sınav takviminde belirtilen tarihlerden sonra, sınav merkezi değişikliği yapılmayacaktır. Sınav başvurusu yapmayan veya başvurusunu zamanında tamamlamayan ADAY’lar sınava alınmayacaktır.

    Sınav, 16 Aralık 2018 Pazar günü saat 14.00’te tek oturum halinde Ankara, Antalya, Diyarbakır, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Samsun, Şırnak, Trabzon ve Van olmak üzere 11 (onbir) sınav merkezinde gerçekleştirilecektir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yazılı sınav sonrasında yapılacak Fiziki Yeterlik ve Sözlü/Mülakat Sınavları ile ilgili hususlar daha sonra duyurulacaktır.

    NELER SORULACAK?

    Toplam 100 (yüz) adet sınav sorusu ÜNİVERSİTE tarafından güncel mevzuata göre, çoktan seçmeli, 5 (beş) cevap şıklı, 2 (iki) kitapçık türünde ve hesap makinesi kullanılmayacak şekilde hazırlanacaktır. Sınav sorularının dağılımı aşağıdaki konularda ve belirtilen oranlarda olacaktır:

    a)    Polis Meslek Mevzuatı (%30)

    b)    Ceza Muhakemesi Hukuku (%10)

    c)    Ceza Hukuku (%10)

    d)    Anayasa Hukuku (%10)

    e)    İdare Hukuku (%10)

    f)    Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi (%10)

    g)    İnsan Hakları (%10)

    h)    Genel Kültür (%10)

    PAEM SÜRECİ

    2018 PAEM başvuruları başladı sonuçlar ne zaman açıklanacak

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow