hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2018 Rebiülevvel ayı başlangıcı ne zaman?

    2018 Rebiülevvel ayı başlangıcı ne zaman
    expand

    Diyanet İşleri Başkanlığı 2018 Rebiülevvel ayı ile ilgili bilgilendirmeyi resmi internet adresi üzerinden yaptı. “2018 Dini Günler Takvimi” içerisinde Rebiülevvel ayı başlangıç tarihi de yer aldı. Peki, milyonlarca Müslümanı yakından ilgilendiren bu ay ne zaman başlayacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rebiülevvel ayı başlangıcı ile ilgili detaylar Diyanet İşleri Başkanlığı Tarafından paylaşıldı. Manevi yoğunluğun yaşanacağı bu ayda gerçekleştirilebilecek ibadetler ise birçok kişi tarafından araştırılmaya devam ediyor.

    BU YIL REBİÜLEVVEL AYI NE ZAMAN?

    İslam alemi için önemli aylardan biri olan Rebiülevvel bu yıl, 9 Kasım'da başlayacak. Hicri takvime göre Muharrem ve Safer'in ardından gelen Rebiülevvel ayının on ikinci gecesi Mevlid Kandili olarak idrak ediliyor.

    REBİÜLEVVEL AYI NEDİR?

    Rebiülevvel ayı Ay’ın hareketleri esas alınarak oluşturulan İslamî takvimin aylarından biridir. Resulullah (S.A.V), bu ayda dünyaya geldiği için arabi ayların en şereflisi olarak nitelendirilmektedir. Doğum vakti sabaha yakın bir zamandır. Bugün, günlerin en sevinçlilerinden kabul edilerek değerlendirilir.

    REBİÜLEVVEL AYI İBADETLERİ NELER?

    Rebiülevvel ayına has özel bir dua veya ibadet şekli yoktur. Hz. Peygamberin (s.a.s.) yaptığı günlük ibadet ve dualar, bu ayda da yapılır. Kamer aylarının üçüncüsü olan Rebiülevvel ayında belalardan korunmak için günahlara tövbe etmeli, çokça istiğfar çekmeli, kaza namazı kılmalı. Ayrıca sadaka vermeli ve salavatlar ile meşgul almalıdır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Resul-i Ekrem (asm) Efendimiz şöyle buyurdu: "Sadaka belâyı def eder ve ömrü uzatır." (Heysemi, Mecmaü’z-Zevaid, III/63)

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow