hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2018 sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları meb.gov.tr'de açıklandı!

    2018 sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları meb.gov.trde açıklandı
    expand

    Merakla beklenen sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları açıklandı. 11 Temmuz Çarşamba günü Milli Eğitim Bakanlığı'nın internet sitesi meb.gov.tr'den açıklanan sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları sonrasında adaylar sayfaya akın etti. Sonuçların açıklanmasının ardından itiraz süreci başladı. Daha sonra ise adaylar tercih işlemlerini yapacaklar ve tercih sonuçlarının açıklanmasını bekleyecekler.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sözleşmeli öğretmenlik mülakatlarına katılan adaylar bir süredir sonuçların açıklanmasını bekliyordu. Binlerce adayın meraklı bekleyişi Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) 2018 sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçlarını resmi internet sitesinden sorgulamaya açması ile sona erdi. Öğretmenlik mülakat sonuçlarının açıklanmasının ardından adaylar kurumun resmi internet sitesi olan meb.gov.tr'ye akın etti. Sözleşmeli öğretmenlik sonuçlarının açıklanmasının ardından bu kez itiraz süreci başlayacak ve daha sonra da adaylar tercih işlemlerini yapacaklar.

    Sorgulama yapmak için tıklayın

    Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları nasıl sorgulanır?

    Mülakat sonuçları MEB'in internet sitesindeki sonuç sayfasında adaylarla paylaşıldı. Öğretmen adayları T.C. kimlik numaraları, doğum tarihleri ve güvenlik kodu alanlarını doldurarak sorgulama işlemlerini gerçekleştirebiliyor.

    İtirazlar edecekler dikkat!

    Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçlarının açıklanmasının ardından adaylar için itiraz süreci başladı. Sonuçlara itiraz edecek adaylar bu işlemlerini 11-13 Temmuz 2018 tarihleri arasında gerçekleştirmek zorundalar.

    Atamalar tercihleri ne zaman yapılacak?

    İtiraz sürecinin tamamlanmasının ardından adaylar 17-20 Temmuz 2018 tarihleri arasında atama tercihlerini yapacaklar. 23 Temmuz 2018 tarihinde ise atamalar gerçekleştirilmiş olacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tercihler nasıl yapılacak?

    1. Sözlü sınavda 60 ve üzerinde puan alan adaylar, en fazla 20 (yirmi) eğitim kurumunu elektronik ortamda tercih edebilecektir.
    2. Tercihler, aynı il ve/veya farklı illerde bulunan eğitim kurumları arasından istenilen öncelikte yapılabilecektir.
    3. Tercihler herhangi bir il veya ilçe millî eğitim müdürlüğüne onaylatılacaktır.
    4. Adaylar il veya ilçe millî eğitim müdürlüğünce başvuruları onaylanmadıkça tercih değişikliği yapabilecektir.
    5. Adaylar tercih dışı seçenek olarak;
    5.1. “Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istemiyorum.”
    5.2. “Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istiyorum.” seçeneklerinden birini mutlaka işaretleyecektir.
    6. Tercihlerine atanamayan adaylardan “5.2.” seçeneğini işaretleyenler, ilan edilen kontenjanlardan boş kalan eğitim kurumlarına bilgisayar kurasıyla atanmak üzere değerlendirmeye alınacaktır.
    7. Talim ve Terbiye Kurulu kararı gereğince, bilişim teknolojileri alanına atanmak üzere başvuruda bulunan adaylardan bilgisayar ve öğretim teknolojileri öğretmenliği, matematik-bilgisayar bölümü, istatistik ve bilgisayar bilimleri, bilgisayar teknolojisi bölümü/bilgisayar teknolojisi ve bilişim sistemleri bölümü ile bilgi teknolojileri bölümü mezunları, mesleki ve teknik ortaöğretim kurumları dışındaki eğitim kurumlarını tercih edecektir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sözleşmeli öğretmenlikte süre ne kadar?

    Sözleşmeli öğretmenlik ile göreve başlayan adayların görev yaptıkları okullarda en az 4 yıl sözleşmeli olarak çalışmaları gerekiyor. 4 yıl boyunca görev yapan adaylar bu süreyi başarılı geçirir ve olumlu bir performans puanı alırsa sürenin sonunda kadroya geçebilirler. Ancak tam tersi olması halinde ise kadroya geçemezler.

    Sözleşmeli öğretmenler neler yapar?

    Sözleşmeli öğretmenler, kadrolu öğretmenlerin yaptığı gibi; Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda çalışırlar, kadrolu öğretmenler hangi yetkilere sahipse, sözleşmeli öğretmenler de aynı yetkilere sahiptirler, yetkili oldukları dersi anlatıp öğrencilerin öğrenme düzeylerini ölçecek sınavlar yaparlar.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow