hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2019 ALES 2 soruları, cevap anahtarı ve sonuçları ne zaman açıklanacak?

    2019 ALES 2 soruları, cevap anahtarı ve sonuçları ne zaman açıklanacak
    expand

    ALES sonuçlarının açıklanacağı tarih ÖSYM’nin 2019 sınav takvimi içerisinde yerini almıştı. 22 Eylül 2019 Pazar günü gerçekleştirilen sınavda adaylar sorumlu oldukları alandan soruları yanıtlamıştı. Peki, ALES soruları ve cevap anahtarı ne zaman açıklanacak, sonuçlar adaylara hangi tarihte duyurulacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ALES sonuçları Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin sınav takvimi içerisinde yer alan bilgilere göre 17 Ekim 2019 Perşembe günü erişime açılacak. Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı’nın soruları ve cevapları içinse bekleyiş sürüyor.

    ÖSYM sorular ve cevap anahtarı ile ilgili resmi bir açıklamada bulunmasa da kurumun bu hafta içerisinde soruları yayınlaması bekleniyor. Cevap anahtarının yayınlanmasının ardındansa adaylar kendi cevapları ile karşılaştırma yaparak resmi olmayan sonuçlara ulaşabilecekler.

    ALES SORULARI VE CEVAPLARI NEREDE OLACAK?

    Sınava katılan adaylar ÖSYM’nin AİS sayfası üzerinden TC kimlik numaraları ve şifreleri ile sisteme giriş yaparak sorulara ve cevap anahtarına ulaşabilecekler. Sorular ve cevaplar yayınlandığı takdirde ilgili içeriğimizde yerini alacak.

    ÖSYM AİS SAYFASI İÇİN TIKLAYINIZ…

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow