hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2019 ALES başvuruları ne zaman başlıyor? ÖSYM'den tarih açıklaması

    2019 ALES başvuruları ne zaman başlıyor ÖSYMden tarih açıklaması
    expand

    ÖSYM'nin sınav takvimi içerisinde yer alan ALES sınavlarına dair kurumdan açıklama geldi. Kurum 2019 yılında ALES sınav başvuruları ne zaman başlayacak, sorusuna cevap verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi, Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Giriş Sınavı 2019 sınavlarını ÖSYM sınav takvimi içerisinde açıkladı. Sınav merkezi, takvim içerisinde başvuru tarihlerini, sınav tarihini ve sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihi duyurdu.

    ALES başvuruları ne zaman başlıyor?

    ALES başvuruları, 5 Mart 2019 tarihinde başlıyor, 13 Mart 2019 tarihinde sona eriyor. Geç başvuru tarihi ise 28 Mart 2019. 

    ALES sınavı ne zaman?

    ALES ilkbahar dönemi sınavı, 5 Mayıs 2019 tarihinde yapılacak. ÖSYM, ALES sınavlarında da 15 dakika kuralının uygulanacağını açıkladı.

    ALES sınav ücretleri ne kadar?

    ALES sınav ücretleri, ÖSYM tarafından yayımlanacak olan kılavuzda açıklanacak. Kılavuz 5 Mart 2019 tarihinde yayımlanması bekleniyor.

    ALES sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

    Sınava girenler adaylar, sonuçları 30 Mayıs 2019 tarihinde ÖSYM'nin sonuç sayfasında görebilecek.

    ALES kaç yıl geçerli olacak?

    ALES sınav puanları, sonuçların açıklandığı tarihten itibaren 5 yıl süreyle geçerli olacak. Yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına yapılacak atamalarda, lisansüstü eğitime girişte, yurt dışına lisansüstü eğitim için gönderilecek adayların seçiminde, teknik öğretmenler için mühendislik tamamlama programlarında ALES puanları geçerlilik süresi içinde kullanabilecek.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow