hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2019 bekçilik başvuru sonuçları için gözler Polis Akademisi’nde

    2019 bekçilik başvuru sonuçları için gözler Polis Akademisi’nde
    expand

    Bekçilik başvuruları ile ilgili sürecin tamamlanmasının ardından adaylar Polis Akademisi’nden gelecek yeni açıklamayı beklemeye başladı. 81 il için toplamda 8 bin bekçi alımı yapacak olan EGM başvurularla ilgili detayları resmi internet adresi üzerinden yaptığı duyuruda paylaşmıştı. Peki, 2019/1. dönem çarşı ve mahalle bekçiliği başvuruları ne zaman açıklanacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çarşı ve mahalle bekçiliği alım sürecinde ilk aşama geçtiğimiz günlerde geride bırakılmıştı. Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılacak olan yeni açıklama ile başvuru sonuçları açıklanacak ve bir sonraki aşamaya geçilecek.

    SONUÇLAR NE ZAMAN VE NEREDE AÇIKLANACAK?

    Başvuruların değerlendirme işlemlerinin tamamlanmasının ardından Polis Akademisi Başkanlığı ‘duyurular’ sayfasında sonuçların açıklanmasına ilişkin yeni açıklama yapacak. Polis Akademisi Başkanlığı’nın internet sitesinde, sonuçların açıklanacağı tarihe ilişkin henüz net bir bilgi yok. Ancak eski alımlar baz alındığından ortalama 5 haftalık bir değerlendirme ve sonuç açıklama süreci olduğu görülüyor.

    Konuya dair ilgili kamu kurumlarından açıklama ya da bilgilendirme yapıldığı takdirde içeriğimizde yerini alacak.

    PA.EDU DUYURULAR SAYFASI İÇİN TIKLAYINIZ…

    BEKÇİ ALIMLARINDA YAZILI SINAV NASIL OLACAK?

    100 tam puan üzerinden değerlendirilecek olan bekçi adayları, toplamda 100 soruya cevap verecek. İlköğretim ve Ortaöğretim düzeyindeki Milli Eğitim Bakanlığı müfredatından sorulacak olan sorular, Türkçe, Sosyal Bilgiler, Fen Bilgisi, Hayat Bilgisi, Matematik ve Genel Kültür konularından olacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sınavda yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemeyecek. Her soru katsayı olmadan eşit puana sahip olacak. Sınav toplam 120 dakika sürecek.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow