hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2019 burs başvurusu ne zaman? KYK kredi başvuruları hangi tarihte?

    2019 burs başvurusu ne zaman KYK kredi başvuruları hangi tarihte
    expand

    KYK burs ve kredi başvuruları için geri sayım sürüyor. Önümüzdeki günlerde başvuruları alınacak olan burslarla Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü bazı öğrencilere geri ödemesiz burs verecek. Dileyen öğrenciler ise kredi başvurusu da yaparak geri ödemeli eğitim desteği alabilecekler. Peki, KYK burs başvuruları hangi tarihte başlıyor ve KYK kredi ücreti ne kadar?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kredi ve burs başvuruları kısa süre içerisinde KYK tarafından başlatılacak. Öğrenciler kurumdan eğitim desteği alabilmek için başvurularını gerçekleştirecekler. Yapılacak değerlendirme sonrasında da hangi öğrencilerin burs hangi öğrencilerin de kredi alacağı ortaya çıkacak.

    Öğrenciler 2019 yılı için aylık olarak 500 TL ödeme alacak. 2020 yılı içinse yeni ücretin KYK tarafından belirlenmesi bekleniyor. İşte başvuru tarihleri ile ilgili bazı detaylar…

    BURS BAŞVURUSU NASIL OLACAK?

    Burs başvuruları e-Devlet’te Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı hizmetler arasında yer alacak. Başvuruların erişime açılmasının ardından adaylar kendilerine tanınan süre içerisinde başvuru işlemlerini gerçekleştirebilecekler.

    BAŞVURULAR NE ZAMAN BAŞLIYOR?

    Burs başvurularının başlama tarihi ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. KYK burs başvurusu için öngörülen süreç, geçtiğimiz yıl baz alınırsa eylül ayı olacak. İçinde bulunduğumuz ay itibariyle başvuruların başlatılması bekleniyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İşlemler başlatıldığı takdirde aşağıdaki sayfa üzerinden yapılabilecek.

    E DEVLET GSB SAYFASI İÇİN TIKLAYINIZ...

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow