hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2019 KPSS başvuruları ne zaman başlayacak, sınav hangi tarihte yapılacak?

    2019 KPSS başvuruları ne zaman başlayacak, sınav hangi tarihte yapılacak
    expand

    KPSS A Grubu ve Öğretmenlik başvurularının ne zaman başlayacağı sınava katılacak adaylar tarafından araştırılmaya devam ediyor. KPSS 2019 ile resmi kurumlarda görev alacak kişiler belirlenecek. Peki, 2019 KPSS A Grubu ve Öğretmenlik sınavı hangi tarihte yapılacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KPSS başvuru süreci ile ilgili detaylar ÖSYM’nin sınav takvimi içerisinde paylaşılmıştı. Kamu kurumlarında istihdam edilecek personellerin belirleneceği sınav için geri sayım başladı.

    Geçtiğimiz aylarda yayınlanan takvim içerisinde yer alan bilgilere göre KPSS başvuruları 3 Mayıs 2019 tarihinde başlayacak. Genel yetenek, genel kültür ve eğitim bilimleri sınavları ile adayların puanları ölçülecek ve ardından tercih aşamalarına geçilecek.

    KPSS 2019 BAŞVURULARINDA SON GÜN NE ZAMAN?

    ÖSYM sınav takvimi içerisinde paylaşılan verilere göre 3 Mayıs’ta başlayacak olan başvuru süreci 15 Mayıs 2019 günü sona erecek. Başvuru sürecinin tamamlanmasıyla birlikte adaylar sınav için beklemeye başlayacak.

    Kamu Personel Seçme Sınavı yani 2019-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik ise (GENEL YETENEK-GENEL KÜLTÜR, EĞİTİM BİLİMLERİ) 14 Temmuz 2019'da yapılacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow