hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2019 Kurban Bayramı ne zaman, bayram tatili kaç gün?

    2019 Kurban Bayramı ne zaman, bayram tatili kaç gün
    expand

    Kurban Bayramı tarihi 2019 yılında bayram tatili süresini de etkileyecek. Bayram tatili için plan yapan kişiler Kurban Bayramı’nın hangi tarihe denk geldiğini araştırmayı sürdürüyor. Peki, bu yıl Kurban Bayramı ne zaman kutlanacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Diyanet İşleri Başkanlığı dini günler takvimi içerisinde Kurban Bayramı’nın hangi tarihte kutlanacağını paylaşmıştı. İşte bayramın tarihi ile ilgili detaylar ve bayram tatili ile ilgili son gelişmeler…

    Kurban Bayramı 2019 yılında 11 Ağustos 2019 Pazar günü başlayacak. Toplamda 4 gün sürecek olan bayram 12,13 ve 14 Ağustos tarihlerinde de devam edecek. Bayram tatili süresi için yeni bir açıklama yapılmaması durumunda toplam tatil süresi 5 gün olacak.

    AREFE GÜNÜ NE ZAMAN?

    10 Ağustos 2019 Cumartesi günü Arefe Günü idrak edilecek aynı zamanda bu gün bayram tatili başlangıcı olacak.

    KURBANLIK FİYATLARI NE KADAR?

    Kırmızı Et Sanayicileri ve Üreticileri Birliği Derneği (ETBİR) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yücesan, büyükbaş kurbanlık fiyatlarının geçen yıla göre yüzde 10-15 yukarıda olduğunu belirterek, "Geçen yıl kurbanlık canlı büyükbaşların kilogram fiyatları 22-23 lira civarından başlıyordu. Bu yıl büyükbaşta kilogram fiyatları 26 liradan başlayacak. Yıllık enflasyonun yüzde 15,7 olduğunu düşünürsek artışın enflasyondan düşük olduğunu söyleyebiliriz." diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Küçükbaşta da geçen yıla göre yüzde 10-15 artış yaşanmasını beklediklerini aktaran Yücesan, "Karaman Anadolu koyununun kilogramının 23-24 liradan, kıvırcık koyunların ise 24-25 liradan satışa çıkması bekleniyor. Ancak hem büyükbaşta hem de küçükbaşta bu fiyatlar beklenen rakamlar. Arz fazla olursa rakamların geçen yılla aynı seviyelere inmesi mümkün olacaktır." ifadelerini kullandı.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow