hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2019 KYK burs ve kredi başvuruları ne zaman başlayacak?

    2019 KYK burs ve kredi başvuruları ne zaman başlayacak
    expand

    KYK burs başvuruları için Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğü’nden gelecek açıklamayı bekleyen öğrenciler önümüzdeki günlerde başvurularını yapacak. Burs seçeneğinin yanı sıra dileyen öğrenciler kredi başvurusunu da işaretleyebilecek. Peki, 2019 KYK kredi ve burs başvuruları ne zaman başlayacak, öğrencilere aylık ne kadar ücret ödenecek?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Burs başvurusu sonrasında Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’nden eğitim desteği alacak öğrenciler ortaya çıkacak. Başvuru sürecinin sona ermesiyle birlikte adaylar kurumdan aylık olarak ücret alacaklar. Burs kesilmesinin gerçekleştiği durumlar dışında öğrenciler normal şartlarda eğitim hayatı boyunca burslarını elde edecekler.

    Burs çıkmayan ve kredi almaya hak kazanan öğrenciler ise üniversite öğrenimleri sona erdikten sonra kredilerini yine aldıkları gibi aylık olarak ödeyebilecekler. Peki, süreç ne zaman başlayacak?

    BURS BAŞVURUSU E-DEVLET’TE OLACAK MI?

    Burs başvuruları e-Devlet’te Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı hizmetler arasında yer alacak. Başvuruların erişime açılmasının ardından adaylar kendilerine tanınan süre içerisinde başvuru işlemlerini gerçekleştirebilecekler.

    BAŞVURULAR NE ZAMAN BAŞLIYOR?

    Burs başvurularının başlama tarihi ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. KYK burs başvurusu için öngörülen süreç, geçtiğimiz yıl baz alınırsa eylül ayının başı olacak.

    KYK BURS ÜCRETİ NE KADAR?

    2019 yılı için belirlenen burs ücreti lisansta 500, yüksek lisansta 1000, doktorada da 1500 lira. Dolayısıyla öğrenciler 2019 yılında bu ücretleri alacak ancak 2020 yılı için burs ücretlerinde artış yapılması ve 2020 Ocak ayı itibariyle öğrencilerin yeni ücreti alması bekleniyor.  

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow