hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    MEB 2019 sözleşmeli öğretmenlik mülakat yerleri belli oldu!

    MEB 2019 sözleşmeli öğretmenlik mülakat yerleri belli oldu
    expand

    Sözleşmeli öğretmenlik mülakat yerleri ile ilgili MEB'ten beklenen açıklama geldi. Önümüzdeki aylarda mülakata alınacak olan adayların sınav merkezleri Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklandı. İşte MEB'in 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı ile ilgili paylaştığı o veriler...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MEB, sözleşmeli öğretmenlik mülakat yerleri için bekleyen adaylara sınav merkezleri ile ilgili açıklamayı yaptı. Geçtiğimiz aylarda 20 bin sözleşmeli öğretmen alımının yapılacağı açıklanmış ve atama takvimi içerisinde gerekli bilgiler paylaşılmıştı.

    Ön başvuru sürecinin tamamlanmasının ardındansa başvuruları gerçekleştiren öğretmen adayları gözünü MEB’ten gelecek yeni açıklamaya çevirmişti. Milli Eğitim Bakanlığı’nın yaptığı açıklama ile birlikte sınav merkezleri açıklanmış oldu.

    SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK MÜLAKAT YERLERİ 2019

    MÜLAKATLAR NE ZAMAN YAPILACAK?

    Kurumun paylaştığı atama takvimi içerisinde yer alan bilgilere göre sözlü sınavlar yani mülakatlar 12 Haziran 2019 ile 30 Haziran 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Mülakatlara ilişkin sonuçlar ise 4 Temmuz 2019 günü MEB tarafından açıklanacak.

    Arından mülakat sonuçlarına itiraz süreci başlayacak ve bu sürecin de tamamlanmasının ardından tercihlerin alınması ve atama işlemlerine geçiş yapılacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ATAMALARDA BRANŞ DAĞILIMLARI NELER OLACAK?

    Kurumun yaptığı açıklamaya göre atamalarda branş dağılımları şu şekilde olacak; Sınıf Öğretmenliği (2 bin 11), İngilizce (bin 960), Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi (bin 922), Okul Öncesi (bin 599), İlköğretim Matematik (bin 448), Özel Eğitim (bin 410), Rehberlik (bin 120), Fen Bilimleri/Fen ve Teknoloji (bin 149), Türkçe (bin 149), Beden Eğitimi (781)

    ÖĞRETMEN ATAMALARI NASIL YAPILIYOR?

    Tercih işlemlerinin ardından atama işlemleri şu şekilde yapılıyor; Sözlü sınavda başarılı olanların atamaları, tercihleri de dikkate alınarak sözlü sınav puanı üstünlüğüne göre elektronik ortamda gerçekleştiriliyor.

    Adayların puanlarının eşitliği hâlinde KPSS puan üstünlüğü dikkate alınıyor, eşitliğin devamı hâlinde atanacak aday bilgisayar kurası ile belirleniyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow