hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2019 YDS sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM açıklanma tarihini duyurdu!

    2019 YDS sonuçları ne zaman açıklanacak ÖSYM açıklanma tarihini duyurdu
    expand

    YDS sonuçları ile ilgili geri sayım devam ederken ÖSYM’nin geçtiğimiz haftalarda paylaştığı sınav takvimi içerisinde sonuç açıklanma tarihi de yerini aldı. Peki, 2019 YDS sonuçları ne zaman ve nereden açıklanacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ÖSYM, YDS sonuçlarının hangi tarihte açıklanacağını sınav takvimi içerisinde paylaştı. Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı sonuçlarının açıklanmasının ardından elde edilecek puanlar farklı alanlarda kullanılabilecek.

    Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin yaptığı açıklamada yer alan bilgilere göre YDS sonuçları 19 Nisan 2019 tarihinde açıklanacak. Kurum saat bilgisi ile ilgili net bir açıklama yapmasa da sonuçlar belirtildiği gün adayların erişimine açılacak.

    YDS SONUÇLARI NEREDEN ÖĞRENİLEBİLECEK?

    ÖSYM’in AİS sayfasında sonuçların açıklandığına ilişkin bilgilerin yer almasıyla birlikte sonuç görüntüleme işlemleri erişime açılmış olacak. Sonuçlar ise “sonuc.osym.gov.tr” adresinden öğrenilebilecek.

    YDS 2 NE ZAMAN YAPILACAK?

    Yıl içerisindeki ilk sınava katılamayan adaylar ise YDS 2019/2 ile puanlarını elde edebilecek. Sınav takviminde yer alan bilgilere göre YDS2  başvuruları 16-24 Temmuz tarihleri arasında sınav ise 8 Eylül 2019 günü yapılacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow